''Yenidoðan çetesi'' soruþturmasýnda yeni geliþme! 9'u boþaltýldý, 3'ü iptal edildi
ABONE OL

Ýstanbul'da 112 Acil Çaðrý Merkezi'nde çalýþan kiþilerle ortak hareket edilerek bebek acil hastalarýnýn önceden anlaþýlan özel hastanelerin yenidoðan ünitelerine nakledilip ölümlerine sebebiyet verildiði ve haksýz kazanç saðlandýðý iddiasýna iliþkin soruþturma kapsamýnda, ruhsatý iptal edilen Ýstanbul'daki 9 özel hastane boþaltýldý.

Saðlýk Bakanlýðý Saðlýk Hizmetleri Genel Müdürlüðünden Ýstanbul Ýl Saðlýk Müdürlüðüne gönderilen yazýnýn ardýndan baþlatýlan taburcu ve sevk iþlemleri tamamlandý.

Bu kapsamda, sevk iþlemleri tamamlanan Özel Silivri Kolan Hospital, Özel Güney Hastanesi, Özel Avcýlar Hospital, Özel TRG Hospitalist Hastanesi, Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi, Baðcýlar Özel Þafak Hastanesi ve Özel Baðcýlar Medilife Hastanesi mühürlendi, bu hastanelerin tabelalarý indirildi.

Bu hastanelerdeki hastalar, Saðlýk Bakanlýðýna baðlý ambulanslarla kamu hastanelerine sevk edildi.

Özel Reyap Ýstanbul Hastanesi ile Özel Birinci Hastanesindeki yoðun bakýmda olan hastalar dýþýndaki hastalarýn da sevki tamamlandý. Nakli mümkün olmayan bazý hastalarýn tedavileri Ýl Saðlýk Müdürlüðünce yeni belirlenen uzman branþ doktorlarýn gözetiminde bu 2 hastanede sürdürülüyor.

Hizmetlerine son verilen bu hastaneler de yoðun bakýmdaki hastalarýn tedavileri tamamlandýktan sonra mühürlenecek.

Öte yandan, hizmetlerine son verilen bazý hastanelerin önünde toplanan çalýþanlar, suçlularýn cezalandýrýlmasý ancak hastanelerin kapanmamasý çaðrýsýnda bulundu.

3 HASTANEDEKÝ AMBULANSLARIN KULLANIMINA SON VERÝLDÝ

Ýstanbul Ýl Saðlýk Müdürlüðü, "Yenidoðan çetesi" soruþturmasýnda ruhsatý iptal edilen 3 hastane bünyesindeki ambulanslarýn ruhsatýný iptal etti.

Ýstanbul Ýl Saðlýk Müdürlüðü, 112 Acil Çaðrý Merkezi'nde çalýþan kiþilerle ortak hareket edilerek bebek acil hastalarýnýn önceden anlaþýlan özel hastanelerin yenidoðan ünitelerine nakledilip ölümlerine sebebiyet verildiði ve haksýz kazanç saðlandýðý iddiasýna iliþkin soruþturma kapsamýnda ruhsatý iptal edilen Özel TRG Hospitalist Hastanesi, Özel Reyap Ýstanbul Hastanesi ve Özel Güney Hastanesi'ndeki ambulanslarýn saðlýk hizmetlerindeki ruhsatlarýnýn iptal edilmesi için harekete geçti.

Müdürlük, bu hastaneler bünyesindeki ambulanslarýn ruhsatlarýný iptal ederek faaliyetlerini sonlandýrdý.

Kuvözde ölüsünü gösterdiler

Bakan Memiþoðlu duyurdu: Yapýsal reformlar gündemde

Yeni doðan çetesi gibi diyaliz çetesi de olabilir!

  • Yenidoðan çetesi
  • ambulans sevkiyatý
  • ruhsat iptali