''Yenidoðan çetesi''nin suç konuþmalarýnýn yer aldýðý ''HTS'' kayýtlarý kolluk fezlekesinde
ABONE OL

Ýstanbul Ýl Saðlýk Müdürlüðüne 27 Mart 2023'te CÝMER üzerinden gelen ve 21 Mayýs 2023'te Ýstanbul Emniyet Müdürlüðü Mali Suçlarla Mücadele Þubesine iletilen ihbar sonrasý Büyükçekmece Cumhuriyet Baþsavcýlýðýnca yürütülen soruþturma tamamlandý.

Soruþturma kapsamýnda polis ekiplerince hazýrlanan fezlekede, "yenidoðan çetesi" üyelerinin iþlenen suçlarla ilgili aralarýnda yaptýklarý görüþmelerin HTS kayýtlarý da yer aldý.

Örgütün elebaþý Fýrat Sarý'nýn sözde yöneticilerden Gýyasettin Mert Özdemir ile yaptýðý görüþmede, yanlýþ müdahaleyle hayatýný kaybeden bir bebekle ilgili konuþmalarý kayda geçti.

Özdemir'in, kadýn doðum uzmanýnýn saðlýklý bebeðin hayatýný kaybetmesine iliþkin aileye bilgi verilmesini ve çocuk doktorunun da aile yakýnlarýyla konuþmasýný istemesini Sarý'ya þikayet ettiði görüþmede, karþý tarafýn ise "konunun patlayacaðýný bildiðini, ölüm sebebinin yanlýþ teþhisten kaynaklandýðýný" iddia ettiði ifadeler yer aldý.

- GEÇ MÜDAHALE ETTÝKLERÝ BEBEK, GÖRME YETÝSÝNÝ KAYBETTÝ

Suç örgütüne üye doktor Ökkeþ Baz ile hemþire Çaðla Durmuþ'un, Kocaeli'nin Gebze ilçesinden getirilerek yatýþý yapýlan bir bebeðin geç müdahale sonucu görme yetisini kaybetmesi ve suçu kapatmak için bulduklarý çözüm yollarýna dair konuþmalarý da fezlekeye yansýdý.

Zanlý Çaðla Durmuþ'un, ayýn 13'ünde sevki olan bebeðin hastaneye yatýþýný 12'sinde gösterdiklerini ve gelen evrakta da hem tarih hem de göz hakkýnda bilgi verildiðini anlattýðý Baz'ýn, "Bu bebeði daha önce tedavi etmek gerekiyormuþ bence, onu hani orada bir gecikme var gibi geldi. Yani oradaki notlarýndan baktýðým kadarýyla tabi bunu aileye siz söylemeyin de." þeklinde cevap verdiði kaydedildi.

Tedavinin gecikmesi ve yeterli ilgi gösterilmemesi nedeniyle bebeðin görme yetisinin kaybolduðu fezlekede yer aldý.

- BANKA HESAP HAREKETLERÝ DE FEZLEKEDE

Fezlekede, örgütün elebaþý ve Medisense Saðlýk Hizmetleri Þirketi sahibi Fýrat Sarý'nýn, sahibi olduðu þirket üzerinden örgüt yöneticileri ve üyelerine aktardýðý paralara iliþkin hesap hareketlerine de yer verildi.

Þirket üzerinden örgüt yöneticisi ve üyeleri Sümeyye Nur Arslan, Hasan Basri Gök, Mehtap Sayar, Renas Kýlýç ve farklý isimlere çok sayýda para çýkýþý yapýldýðý hesap hareketlerine yansýdý.

Yapýlan para transferlerinin bazýlarýnýn açýklama kýsýmlarýna ise "Doktor Fýrat Sarý", "Fýrat Sarý" ve "Borç" gibi ifadelerin yazýldýðý görüldü.

  • Yenidoðan çetesi
  • fezleke