Yetimler Evladı Fatihan'daki iftarda buluştu
ABONE OL

 İstanbul’dan gelen heyet ile birlikte iftar yapmanın mutluluğunu yaşayan yetimler bu tür programların Türkiye’yi daha iyi tanımalarına ve ilgi göstermelerine vesile olduğunu söylediler.

Bağcılar Belediyesi ile Alsar Vakfı’nın Treni Restoran’da ortaklaşa düzenlediği iftar programında 550 yetim Arnavut çocuk ile anneleri Bağcılar’dan gelen misafirleriyle iftar yapmanın mutluluğunu ve huzurunu yaşadılar.

İftar programında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, evladı fatihan diyarı olan Arnavutluk’taki programın önemine vurgu yaptı. Çağırıcı, Alsar Vakfı ile hayırsever işadamlarına katkılarından dolayı teşekkür etti. Mübarek Ramazan ayında Müslümanların yaşadığı coğrafyada akan kan ve gözyaşlarına üzüldüklerini belirten Çağırıcı, Osmanlı döneminde Avrupa’da ve Anadolu’da temeli atılan medeniyetin asla yok olmayacağının altını çizdi. Atalarından kalıcı bir miras aldıklarını belirten Çağırıcı, “Atalarımızın, Osmanlının 1353 yılında Rumeli’ye geçmesiyle Balkanlardaki hizmet yolculuğu yüzyıllar boyu devam etti. Balkan milletleriyle ortak tarih, bilinç ve işbirliği oluşturuldu. Bu akşamki program bizim için çok önemli. Çünkü yetim kardeşlerimizle birlikteyiz. Unutulmamalıdır ki; yetimler gülerse dünya güler”dedi.