ABONE OL

Ýl Emniyet Müdürlüðü Kaçakçýlýk ve Organize Suçlarla Mücadele Þube Müdürlüðü ekipleri, 8 Haziran'da gerçekleþtirilen TYT'ye katýlan M.E.E.'nin hareketlerinden þüphelendi. Polis, sýnav esnasýnda salondan çýkarýldýklarý M.E.E.'nin ayakkabýsýnýn iç astarýnda kopya düzenekleri olduðunu tespit etti. Sýnavda kopya çektiði belirlenen M.E.E.'nin yapýlan üst aramasýnda 'router' denilen ve internet baðlantýsý saðlayan cihaz, kredi kartý görünümünde cep telefonu, düðme görünümü verilmiþ kamera ve kulaklýk ele geçirildi.

2 KÝÞÝ YAKALANDI

Þüphelinin router cihazýyla internet baðlantýsý saðladýðý, düðme görünümü verilmiþ kameraya soruyu okutup yapay zekaya gönderdiði, yapay zekanýn da sorunun çözümünü yapýp, cevabý kredi kartý görünümündeki cep telefonu vasýtasýyla þüpheliye kulaklýkla ilettiði tespit edildi. '6114 sayýlý Ölçme ve Seçme ve Yerleþtirme Merkezi Hizmet Kanununa muhalefet' suçu kapsamýnda M.E.E. gözaltýna alýnýrken, kendisine yardým ettiði belirlenen A.B. de yakalandý. Ýþlemlerinin ardýndan adliyeye sevk edilen M.E.E. tutuklandý, A.B. serbest býrakýldý.

ASTARI YIRTIP, ÝÇERÝSÝNE YERLEÞTÝRMÝÞ

Þüphelinin sýnav öncesi ayakkabýsýnýn astarýný yýrtarak elektronik düzeneði buraya yerleþtirdiði, sýnav salonuna giriþteki kontrollerden bu þekilde geçtiði, içeri girdikten sonra da tuvalete giderek ayakkabýsýndan çýkardýðý düzeneði üzerine yerleþtirdiði, kulaðýna da kulaklýk taktýðý tespit edildi.