YTB desteðiyle Türk dünyasýnýn gençleri TEKNOFEST'te bir araya geldi
ABONE OL

YTB'den yapýlan yazýlý açýklamaya göre, YTB, 2018'den bu yana TEKNOFEST Havacýlýk, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde yurt dýþýnda yaþayan vatandaþlarýn yer almasýný saðlayarak çeþitli projeler düzenliyor.

YTB, Türk Devletleri Teþkilatý 2. Diaspora Gençleri Forumu kapsamýnda Türkiye'de bulunan üye devletlerin diasporalarýndan 25 genci, Türk diasporasýna mensup 30 genç mühendis ile Adana'da düzenlenen TEKNOFEST'te buluþturdu.

Burada konuþan YTB Baþkaný Abdullah Eren, YTB olarak her yýl Avrupa'da doðan, büyüyen ve özellikle mühendislik alanýnda eðitim alan gençleri TEKNOFEST'e getirdiklerini belirterek, Türkiye'nin teknoloji hamlesine diasporadan gençlerin þahit olduðunu anlattý.

Eren, yurt dýþýnda yaþayan vatandaþlarla, Türkiye'de yaþayan vatandaþlarý ayýrmadýklarýný ifade ederek, daha önce kardeþ ülke Azerbaycan'da bu festivali düzenlediklerini anýmsattý.

TEKNOFEST'in muazzam ve dünyanýn en büyük uzay, havacýlýk ve teknoloji festivali olduðunu vurgulayan Eren, "Burada Türkiye'nin savunma sanayisi baþta olmak üzere yüksek teknoloji ürünlerinde gelmiþ olduðu noktayý görüyoruz. Yaptýðýmýz uçaklarý, helikopterleri, roketleri, füzeleri, birçok þirketimizin ortaya çýkarmýþ olduðu yüksek teknoloji ürünlerini görüyoruz." ifadesini kullandý.

Eren, Türkiye'nin genç mühendislerinin neler yapabildiðini tüm dünyanýn gördüðünü dile getirerek, "Yurt dýþýnda yaþayan insanlarýmýz da bu heyecana ortak olsun istiyoruz. O yüzden özellikle ilk TEKNOFEST'ten itibaren, 2018'den itibaren yurt dýþýndaki gençlerimizi, sizler gibi genç kardeþlerimizi bu alana getiriyoruz." dedi.

Bu yýl Türk diasporasýndan 30 genç ile Türk Devletleri Teþkilatý 2. Diaspora Gençleri Forumu kapsamýnda üye devletlerin diasporalarýndan Türkiye'de misafir edilen 25 gencin, TEKNOFEST'te birbirleriyle tanýþma fýrsatý bulduðunu anlatan Eren, "Bundan sonra da yurt dýþýndaki gençlerimizi kökleriyle buluþturmaya, ana vatanlarýnda birbirleriyle hemhal kýlmaya devam edeceðiz." diye konuþtu.

Program kapsamýnda YTB Baþkaný Eren, TEKNOFEST alanýný gençler ile birlikte gezdi.