Yüksek kar vaadiyle dolandýrýldýlar! Emekli bankacýya 11 milyon lira kaptýrdýlar
ABONE OL

Ýstanbul Asayiþ Þube Müdürlüðü Dolandýrýcýlýk Büro Amirliði ekipleri, bazý maðdurlarýn borsada yüksek kar vaadinde bulunan kiþilere verdikleri paralarý alamadýklarý ihbarlarý üzerine çalýþma baþlattý.

Ýfadeleri alýnan 7 kiþi, borsada ayda yüzde 20 kar vadeden emekli bankacý Müjgan D'ye (63) verdikleri paralarý bir süre sonra alamayýp maðdur edildiklerini söyledi.

Ýncelemede, maðdurlarýn toplam 11 milyon lirayý geri alamadýðý tespit edildi.

Ýstanbul ve Muðla'da düzenlenen operasyonlarda, Müjgan D, kýzý Serpil D, oðlu Emre D. ile eþi Cevdet D'nin de aralarýnda bulunduðu 10 zanlý gözaltýna alýndý.

Asayiþ Þube Müdürlüðü Dolandýrýcýlýk Büro Amirliðindeki iþlemlerin ardýndan emekli bankacý Müjgan D'nin de aralarýnda bulunduðu 6 þüpheli adliyeye sevk edildi, 3 zanlý ise serbest býrakýldý.

Muðla'nýn Bodrum ilçesinde gözaltýna alýnan bir þüphelinin ise Ses ve Görüntü Biliþim Sistemi (SEGBÝS) üzerinden duruþmaya katýlacaðý öðrenildi.

Suç Gelirleriyle Mücadele Büro Amirliði ekiplerince yapýlan çalýþma kapsamýnda zanlýlarýn toplam 32 milyon lira deðerinde 3 gayrimenkul, 6 araç, 1 motosiklet ile banka ve kripto varlýklarýna el konuldu.

  • yüksek kar vaadi
  • emekli bankacý
  • dolandýrýcýlýk