Yüksek süspansiyon fiyatlarýna ilginç çözüm: Milyonluk aracýný taþla doldurdu
ABONE OL

Elazýð'da dünya mutfaklarý üzerine iþletmeleri olan 33 yaþýndaki Uður Çiçek, deðeri milyon lirayý aþan aracýna, air süspansiyon sistemleri takmak için sanayiye gitti. Gittiði sanayide aracýna takýlacak sistem için 35 bin lira fiyat biçildi. Pahalýlýða tepki gösteren Çiçek, farklý bir yöntem denedi. Yol kenarýnda taþlarý aracýnýn bagajýna dolduran Çiçek, kendi deyimiyle 'Ayda en fazla 3 litre yakýt' ödüyorum diyerek bulduðu yöntemle istediði sonuca ulaþtýðýný kaydetti. Aracýnýn arka kýsmýnýn basýk olmasý için geliþtirdiði yöntemle 35 bin liralýk masraftan kurtulduðunu dile getiren Çiçek, kimsenin ekmeðine taþ koymak istemediðini ancak fiyatlardaki pahalýlýða dikkat çekmek istediðini ifade etti.

35 BÝN LÝRA FÝYAT VERDÝLER

Modifiyeli araç sevdiðini kaydeden Uður Çiçek, 'Modifiyeli araç seviyoruz. Bundan dolayý sanayiye gittim. Arabalar için air süspansiyon sistemleri var, gençlerin de çok sevdiði. Bundan yaptýrmak istedim ve sanayiye gittim. Bana, 35 bin lira gibi bir rakam söylediler. Bu rakam bana pek mantýklý gelmedi. Ben de kýrýk ve atýl durumdaki taþlarý gördüm ve bagaja taþlarý koydum. Güzel durduðunu görünce de kullanmaya devam ettim" dedi.

"AMACIM FÝYATLARA TEPKÝ GÖSTERMEK"

Kendisinin bir iþletmeci olduðunu söyleyen Çiçek, "50 ile 100 liraya yemek veriyorum. Dolayýsýyla 35 bin lira gibi bir rakam vermek istemedim. Aracý sürekli tek kullandýðým için bu taþlar da ayný görevi görür diye yolda atýlmýþ moloz taþlarýný alýp kullandým. Ayda 3 litre fazla yakýyor o kadar. Tahminimce bu taþlarýn aðýrlýðý 120 kilogram vardýr. Aynýsý olmasa da iyi oldu. Zaten önemli olan arkanýn basýk olmasýydý. Kimsenin ekmeðine taþ koymak istemiyorum ama kendime göre bir yöntem buldum. Buradaki asýl amacým fiyatlara tepki vermek" açýklamasýnda bulundu.