Yunanistan Baþbakaný Miçotakis Ankara'ya geldi
ABONE OL

Miçotakis ve beraberindeki heyeti Ankara'ya getiren uçak, saat 15.08'de Esenboða Havalimaný'na indi.

Baþbakan Miçotakis'i, havalimanýnda, Dýþiþleri Bakaný Hakan Fidan, Ankara Vali Yardýmcýsý Murat Soylu, Ankara Büyükþehir Belediye Baþkan Vekili Faruk Köylüoðlu, Dýþiþleri Bakanlýðý Protokol Genel Müdürü Büyükelçi Ahmet Cemil Miroðlu, Dýþiþleri Bakanlýðý Ýkili Siyasi Ýþler ve Denizcilik-Havacýlýk-Hudut Genel Müdürü Büyükelçi Burak Özügergin, Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Çaðatay Erciyes ve Yunanistan'ýn Ankara Büyükelçisi Theodoros Bizakis ile diðer yetkililer karþýladý.

Miçotakis, Cumhurbaþkaný Erdoðan tarafýndan Cumhurbaþkanlýðý Külliyesi'nde kabul edilecek. Ýki liderin görüþmesinin ardýndan ortak basýn toplantýsý düzenlemesi de öngörülüyor.

Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn davetine icabetle Ankara'ya gelen Miçotakis'in ziyaretinde, Türkiye ve Yunanistan arasýndaki ikili iliþkiler çeþitli boyutlarýyla gözden geçirilecek, iþbirliðinin geliþtirilmesine yönelik atýlabilecek adýmlar ele alýnacak.

Ýkili iliþkilerin yaný sýra güncel bölgesel ve küresel meseleler hakkýnda fikir teatisinde bulunulmasý öngörülen ziyaret kapsamýnda, iliþkilerin ahdi zeminine katký saðlayacak anlaþmalarýn imzalanmasý da gündemde yer alýyor.

  • Miçotakis
  • Cumhurbaþkaný Erdoðan
  • Ankara