Zeydan Karalar'ýn 'Osmaniye' iddiasýna yalanlama: Hayali gündemle kamuoyunu meþgul ediyor
ABONE OL

Adana Valiliðinden, Osmaniye'nin büyükþehir yapýlmasý için Ceyhan ve Yumurtalýk ilçelerinin Osmaniye'ye baðlanacaðý iddiasýna iliþkin, "Adana'mýzýn ve Türkiye'nin gündeminde böyle bir konu yokken valiliðimize atfen yapýlan bu açýklama, talihsiz bir açýklama olmuþtur." denildi.

Valilikten yapýlan yazýlý açýklamada, Osmaniye'nin büyükþehir yapýlmasý için Adana'nýn Ceyhan ve Yumurtalýk ilçelerinin Osmaniye'ye baðlanacaðýna iliþkin Adana Büyükþehir Belediye Baþkaný Zeydan Karalar'ýn beyanlarýnýn yer aldýðý anýmsatýldý.

Açýklamada, þu ifadelere yer verildi:

"Adana'mýzýn ve Türkiye'nin gündeminde böyle bir konu yokken valiliðimize atfen yapýlan bu açýklama, talihsiz bir açýklama olmuþtur. Hizmet makamýnda olanlarýn devlet adamlýðý sorumluluðu içerisinde hareket etmeyip hayali gündemlerle kamuoyunu meþgul etmesi, bir de valilik makamýnýn adýnýn kullanýlarak bu asýlsýz konulara doðruluk kazandýrýlmaya çalýþýlmasý hem yanlýþ hem de kabulü mümkün deðildir. Adana gibi kadim bir þehirde ciddi konularýn konuþulmasý ve vatandaþýn sorunlarýnýn gündem yapýlmasý herkesin yararýna olacaktýr."