İş güvenli 'pano'da kaldı
ABONE OL
Ülkesindeki iç savaştan kaçarak Adana’ya yerleşen Suriyeli genç, çalıştığı inşaatın 10’uncu katından düşerek yaşamını yitirdi. Günlük 30 lira yevmiye ile çalışan Suriyeli gencin gerekli güvenlik önlemleri olmadan çalıştığı öne sürülürken inşaatın zemin katındaki “İş güvenliği panosu” dikkat çekti.

Olay, merkez Çukurova İlçesi'nin Huzurevleri Mahallesi 77073 sokakta meydana geldi. İnşaat halindeki bir binanın 10’uncu katında kalıp çakan Suriye uyruklu Muhammed adlı dengesini kaybederek düştü. İnşaatın zemin katında ‘iş güvenliği panosu’nda bir işçinin çalışırken uyması gereken güvenlik önlemleri belirtilmesine karşın Suriyeli işçinin emniyet kemeri ve baret takmadan çalıştığı öğrenildi.

Polis, uzun süre ölen işçinin kimliğini belirleyebilmek için işçiler ve inşaat firmasının yetkilileriyle görüştü. İsminin Muhammed olduğu belirlenen gencin cenazesi, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmanın ardından Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Polis, Suriyeli gencin yakınlarına ulaşmak için çalışma başlattı.