Meram Belediyesi'nden Konya'da bir ilk
ABONE OL

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, vatandaşın görüşlerini önemsediklerini belirterek, toplumsal konsensüs sağlamaya yönelik talepleri aldıktan sonra plebisit uygulaması yapmaya karar verdiklerini söyledi.

 

Meram Belediyesi, Konya’da bir ilke imza atacak. Meram Belediyesi, Mehmet Vehbi, Saadet, Muradiye ve Kurtuluş mahallelerine hitap edecek olan tesis için plebisit yapacak. Kurulacak sandıklarda oy kullanacak mahalleli, pusulada yer alan çocuk parkı, spor merkezi, gençlik merkezi, aile yaşam merkezinden bir tanesini tercih edecek. Vatandaşın tercihine göre sandıktan en çok oyu alan tesis, Meram Belediyesi tarafından yapılacak. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, toplumsal konsensüse önem verdiklerini belirterek, mahalle sakinlerini 24 Ağustos’ta yapılacak plebisit uygulamasında oy kullanmaya davet etti.

 

“KARAR SİZDEN, HİZMET BİZDEN”

Başkan Toru, “Demokrasi yerelde başlar. Şu ana kadar yaptığımız çalışmalarda mahalle muhtarlarımızla, halkımızla, STK’lar ile bir araya gelip, Meram bölgesinin ihtiyaçlarını ve beklentilerini bu şekilde analiz ederek, hizmetlerimize yön vermeye çalıştık. Kurtuluş, Saadet, Mehmet Vehbi ve Muradiye mahallelerini kapsayan ortak noktada bin metrekarelik belediyeye ait bir arazimiz vardı. Gençlik merkezi, spor merkezi, aile yaşam merkezi ve çocuk parkı yapılması noktasında mahallelerimizden farklı talepler oldu. Toplumsal konsensüs sağlamaya yönelik, bu talepleri aldıktan sonra plebisit uygulaması yapmaya karar verdik. Plebisit uygulaması bir anlamda kamuoyu yoklaması ve halk oylaması demek. 24 Ağustos Pazar günü 4 mahallemizin sakinlerinin katılımı ile toplamda 10 bin kişinin oy kullanmasını bekliyoruz. Halkımıza ‘Karar sizden, hizmet bizden’ diyoruz. Onların vereceği karar doğrultusunda en çok talep edilen hangi tesis ise, bu taleple ilgili projelendirme ve temel atma çalışmalarımıza başlamış olacağız. Çünkü bizim için yerelde halkımızın beklentileri ve talepleri önemlidir. Biz belediye yönetimi olarak, her zaman bunu önemsiyoruz. Bundan sonra da önemsemeye devam edeceğiz. Şimdiden halkımıza hayırlı olsun diyor ve katılımın en üst düzeyde olması için tüm halkımızı oy kullanmaya davet ediyorum” ifadesini kullandı.

Sandıklar 24 Ağustos’ta Muradiye Mahallesi’nde Meram İtfaiye karşısında kurulacak. Saat 08:00’de başlayacak oy verme işlemi 17:00’de sona erecek.