Uluslararası Sempozyum Sona Erdi
ABONE OL
Eşrefoğulları Beyliği’nin tarih, kültür sanat tarihi, sosyal hayatı gibi tüm yönlerinin gün yüzüne çıkarıldığı sempozyuma yurtiçi ve yurt dışından gelen 67 akademisyen katıldı. Anamas Konuk Evi’nde gerçekleştirilen sempozyum da 16 oturum yapıldı.  Kapanış oturumunda sempozyumun verimli geçtiği belirtilirken, diğer beyliklere yönelik sempozyumun temelinin atıldığına vurgu yapıldı.
 
Sempozyum düzenleme komitesi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şeker, sempozyumların önemine dikkat çekerken, “Sempozyum sayesinde, Denizli’nin Honaz ilçesinde yapıldığı bilinen 2’nci Haçlı Seferi’nin Beyşehir’de yapıldığı belgelenerek yeni bir bilgi de gün yüzüne çıkarıldı.”dedi.
 
BEYŞEHİR’İN TARİHİ MEKANLARI GEZİLDİ
 
Yapılan genel değerlendirmenin ardından Beyşehir’deki tarihi ve doğal mekanlar Belediye Başkanı Murat Özaltun tarafından sempozyuma katılan bilim adamlarına gezdirildi. 
 
Beyşehir Gölü’ndeki yat turuyla geziye başlayan heyet daha sonra Eşrefoğlu Cami ve külliyesine geçti. Yrd. Doç. Dr. Yaşar Erdemir ve Cami İmamı İsmail Efe’den Eşrefoğlu Cami ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan bilim adamları daha sonra ilçenin diğer tarihi ve doğal mekanlarını gezdi. 
 
Beyşehir’in hem tarihi hem de doğal güzelliklerine hayran kaldıklarını ifade eden bilim adamları Başkan Özaltun’a sempozyuma verdiği destek ve gördükleri ilgiden dolayı teşekkür ederek ilçeden ayrıldı.