Fotoğraflarda güzel çıkma tüyoları
ABONE OL
Flaş testini yapın
Flaşlı fotoğraf çekimi, çok fazla rengi baz aldığından herhangi bir güzellik sorununu çok net vurgulayabilir. Bunun için dışarı çıkmadan önce, deneme amaçlı flaşlı bir fotoğraf çekmek iyi bir fikir olabilir. Bu deneme sonucunda, düzeltmek istediğiniz bir detayı geç olmadan, herhangi bir makyaj ayarlamasını yapmanız için kendinize bir şans vermiş olursunuz.
 
Cildininizi pudralayın
Cildiniz yağlı olmasa bile, t-bölgenize yani yüzünüzün alın, burun ve çene bölgesine bir pudrayla matlık sağlayabilirsiniz. Işıltılı bir yüz bazen fotoğraflarda yağlı görünebilir, bundan dolayı bu metot onu engelleyecektir.
 
Kirpiklerinizi yapaylaştırmayın
Çok katmanlı maskara ve hatta yanlış takma kirpikler kullanmak gözlerinizi yorgun gösterir ve fotoğraflarda dikkat çeker. Doğal kirpikler, yapay görünmeyerek kirpiklerinize güzel bir etki kazandıracaktır.
 
Açınızı iyi ayarlayın
Selfie çekerken, kameranın en uzun kollu olan kişide olması en sağlıklı olandır. Kamerayı yukarıda tutun ve hafif bir açı ile yüzünüzü aşağı bakacak şekilde tutun. Ayrıca, kameraya en yakın olan kişi siz iseniz orantısız olarak daha büyük görünebilirsiniz.
 
Gülümseme önemli
Kendinizi önce garip hissetseniz de aynanın karşısında gülüş egzersizleri yapın ve farklı ifadeleri deneyerek bolca selfie çekin. Flaştan önce gülüşünüzü mutlaka hazırlayın ve kendinize hem doğal gelen hem de en yakışan gülüşü tekrarlayın.
 
Kaşlarınızı doldurun
Kaşlar yüzün çerçeve işlevine sahiptir. İyi çerçevelenmiş bir kaş yapısına sahip olmak, fotoğraflarda fark yaratabilir. Kaşlarınızı şekillendirmek için biraz fazladan zaman harcayabilirsiniz. Kaş kalemi yada farı mükemmel miktarda uygulandığında kaşların dolmasını kolay ve doğal hale getirir.
 
Parlak gözler
Gözünüzün iç köşelerindeki ışıltıyı biraz azaltabilirsiniz. Fotoğrafta her zaman iyi görünmeyebilir. Vurgulayıcı açık tonlu bir kalemle gözlerinizin iç köşelerini matlık vererek aydınlatın. Bu bakışlarınızı daha canlı ve taze görünmesini sağlayacaktır.
 
Dudaklarınızı çerçeveleyin
Tatilde uzun sohbetler, yemekler ve sürekli bir şeyler içtiğinizden, sadece ruj tek başına yeterli olmayabilir. Bu yüzden rujdan önce dudak kalemiyle bir astar oluşturabilirsiniz. Bu, rujunuzu uzun süre dış etkilerden koruyacak ve daha da etkili görünmesini sağlayacaktır.