Gözaltý morluklarý bunun habercisi olabilir!
ABONE OL

Deri altýna saflaþtýrýlmýþ medikal karbondioksit gazý enjeksiyonunun çok uzun zamandýr dolaþým kaynaklý sorunlarýn tedavisi amacýyla kullanýldýðýný ifade eden Dr. Oðuz Uçar, "Cilt altýna verilen karbondioksit gazý ile dolaþým sistemi uyarýlýr, dokuya daha çok kan akýmý çekilir. Bu sayede oksijenlenme artýþý saðlanýr. Belli aralýklarla tekrarlanan uygulama ile saðlýklý yeni damarlar üretilmeye baþlar. Derinin mor görünümündeki iyileþme dýþýnda elastikiyet artýþý, cilt kalitesinde iyileþme gibi sonuçlar da görülmektedir. Klinik çalýþmalarda uygulama yapýlan bölgede kolajen seviyesinde artýþ saptanmýþtýr. Yapýlan klinik çalýþmalarýn da ýþýðýnda göz çevresi derisinde ve deri altýndaki yapýlarda baþta damarsal yapýda görülen olumlu deðiþikliklerle göz çevresinde de kullanýma sunulmuþtur" diye konuþtu.

"KISA SÜREDE NORMALE DÖNÜYOR"

Bölgenin yapýsýna göre özelleþtirilmiþ bir karboksiterapi uygulamasý olan 'Eyelit' hakkýnda bilgi veren Dr. Oðuz Uçar, "Eyelit medikal karbondioksit tüpünden elde edilen saflaþtýrýlmýþ gazýn düþük basýnç ve doku ýsý seviyesine ýsýtarak konforlu bir tedavi imkâný sunmaktadýr. Tekrarlý seanslar halinde yapýlan tedavi yaklaþýk 10-15 dakikada tamamlanýrken iþlem esnasýnda þiþen göz kapaklarý iþlemin hemen arkasýndan çok kýsa sürede normale dönmektedir" açýklamasýnda bulundu.

"FARKLI TEDAVÝLERLE KOMBÝNASYON GEREKTÝRÝR"

Morluk ile derinin yapýsýnda bozulmalar, torbalanmalar ile çökme gibi durumlarda farklý tedavilerle kombinasyon gerektirir" diyen Dr. Uçar sözlerini þöyle sürdürdü:

"Göz çevresindeki derinin beslenmesine yönelik kullanýlan mezoterapi, derinin yenilenmesini uyarmak için kullanýlan lazerler, radyofrekans ve plazma enerjileri gibi pek çok tedavi ile sorunsuz bir þekilde kombine edilebilir. Bu tedavilerin öncesinde karboksiterapi ile bölge kan akýmýnýn düzenlenmesi arkasýndan yapýlacak tedavilerden daha iyi sonuçlar almayý saðlayacaktýr. Yapýsal bozulmalarda gözaltý çukurlarýnýn direk dolgu ile düzeltmesi yerine bu tür bir yaklaþým çok daha iyi sonuçlar saðlayacaktýr."

Eyelit tedavisinin sonuçlarý hakkýnda da bilgi veren Dr. Oðuz Uçar, "Vücutta yapýsal deðiþiklik hedefleyen tüm tedavilerde olduðu gibi dokudaki deðiþikliklerin ortaya çýkmasý için gereken yaklaþýk on beþinci günden sonra beklenmelidir. Altta yatan baþka saðlýk sorunlarý gibi durumlara da baðlý olmak üzere bölgedeki yapýsal iyileþme çok uzun süreler boyunca iyi kalmaya yardýmcý olacaktýr" dedi.

  • Gözaltý morluklarý
  • dolaþým sistemi
  • karbondioksit