Uzmanlar, ileri teknolojilere sahip en yeni tedavi yöntemleriyle genetikten kaynaklanan mor halkalarýn bile tarihe karýþabileceðini belirtiyor. Stresten uzak durarak saðlýklý beslenme ve düzenli uyku biçimi benimseyenlerde tedavi daha kalýcý sonuçlar yaratabiliyor.Bilimsel araþtýrmalar, kaygý, endiþe ve stresin çeþitli cilt sorunlarýna kapý araladýðýný gösteriyor. Pandemi ile giderek yaygýnlaþan evden çalýþma modeli, bilgisayar karþýsýnda geçirilen süre ve stres seviyesindeki artýþa baðlý olarak gözaltý morluklarý þikayetlerini artýrdý. Genetik faktörlerin yaný sýra, uykusuzluk, aþýrý stres, düzensiz beslenme ve yaþ almanýn da tetiklediði gözaltý morluklarý, evden çalýþanlarýn kabusu haline dönüþtü.
Gözaltý morluklarýnýn baþlýca sebebi yaþýn ilerlemesi olarak gösterilse de genetik ve çevresel faktörlerin etkisiyle her yaþta görülebiliyor. Saðlýksýz beslenmenin yaný sýra, protein, demir, C vitamini gibi eksikliklerin mor halkalarýn oluþmasýna zemin hazýrladýðýný kaydeden Hande Ulusal, tedavi sürecine iliþkin þu deðerlendirmede bulundu:
"Ýlk etapta beslenme ve uyku düzeninin gözden geçirilmesi gerekiyor. Saðlýklý beslenme biçiminin benimsenmesi ve uykunun düzene oturtulmasý tedavinin ilk aþamasýný oluþturuyor. Ardýndan ileri teknolojilerin gücünden faydalanarak gözaltý morluklarýnýn uzun süren etkili sonuç verecek þekilde tedavi edilmesi mümkün. Eyelit gibi en yeni tedavi yöntemleriyle artýk genetik gözaltý morluðu bile tedavi edilebiliyor"
Eyelit tedavisinin gözaltýnda morluklar oluþmasýna neden olan tembel damarlarý aktif hale getirerek bölgedeki kan dolaþýmýný hýzlandýrdýðýna deðinen Dermatoloji Uzmaný Dr. Hande Ulusal, "Haftada bir olmak üzere 7 seansta uygulanan bu tedavi yöntemi, bölgede yeni kýlcal damarlar örülmesini saðlýyor. Morluðun büyüklüðüne ve direncine göre seans sayýlarý artabiliyor. Mor halkalarýn oluþmasýna neden olan stres, saðlýksýz beslenme, uykusuzluk, aþýrý alkol ve sigara tüketiminden uzak durulduðunda tedavi daha kalýcý sonuçlar veriyor" diye konuþtu.