Atýl bina 130 kiþiye iþ kapýsý oldu
ABONE OL

Çaldýran Belediye Baþkaný Þefik Ensari, ilçedeki gençlere iþ imkaný saðlamak amacýyla atýl durumdaki binanýn tekstil atölyesi olarak kullanýlmasý için çalýþma baþlattý.

Kýþýn dondurucu soðuklara raðmen tadilatý yapýlan, ek bölümlerle kullaným alaný 2 bin metrekareye çýkarýlan bina, 300 kiþinin istihdam edileceði tekstil atölyesine dönüþtürüldü.

Baþkan Ensari'nin daveti üzerine Antalya'dan ilçeye gelerek yatýrým yapan iþ insaný Cihan Yazýcý, yaklaþýk bir ay önce üretime baþladýðý atölyede çoðunluðu genç kýzlardan oluþan 130 kiþiyi istihdam etti.

Anlaþtýklarý markalar için ürettikleri ürünleri birçok ilin yaný sýra Avrupa ülkelerine gönderen firma, çalýþan sayýsýný 300'e çýkararak, yýllýk 10 milyon avro ihracat hedefliyor.

- ANTALYA'DAN ÝÞ ÝNSANLARIMIZIN BURAYA GELMESÝ ÖNEMLÝ"

Baþkan Ensari, AA muhabirine, göreve baþladýklarý günden bu yana hedeflerinin istihdama ve ekonomiye katký saðlamak olduðunu söyledi.

Verdikleri sözleri yerine getirmek amacýyla atýl durumdaki binayý tekstil atölyesine dönüþtürdüklerini anlatan Ensari, þöyle konuþtu:

"Binamýzý onardýk, doðal gaz ve diðer tesisatlarýný tamamladýk. Þu anda burada 130 gencimiz istihdam ediliyor. Bunun mutluluðunu yaþýyoruz. Burada hedef 300 insan çalýþtýrmak ve daha çok insana istihdam saðlamak. Asýl önemli olan Antalya'daki iþ insanýmýzýn buraya gelerek üretim yapmasýdýr. Bu çalýþma baþka iþ insanlarýnýn buraya gelmesine öncülük edecektir. Genç kýzlarýmýz burada çalýþarak ailelerine destek oluyor. Üretilen ürünler Avrupa'ya ihraç ediliyor. Ýlçemize bu yatýrýmý kazandýrdýðýmýz için gururluyuz."

- "HEDEFÝMÝZ 10 MÝLYON AVRO ÝHRACAT"

Ýþletme sahibi Cihan Yazýcý ise Türkiye'nin en soðuk yerlerinden biri olan Çaldýran ilçesinde üretim yapmaya karar verdiklerini belirtti.

Ürünleri Almanya, Hollanda, Avusturya gibi ülkelere ihraç ettiklerini kaydeden Yazýcý, "Çaldýran, Ýran sýnýrýna çok yakýn olduðu için buradan doðuya da açýlma, bölgedeki ülkelere ihracat yapma imkanlarýmýz var. Yýl sonuna kadar hedefimiz 3 milyon avroluk ihracat rakamýna ulaþmak. Ýstihdamý da 300'e çýkarmayý istiyoruz. Devletin teþviklerinden yararlanýyoruz. Çaldýran Belediyesi bize burayý temin etti. Baþkanýmýza teþekkür ediyoruz." diye konuþtu.

Atýl durumdaki binanýn yeniden düzenlenerek modern bir atölyeye dönüþtürüldüðünü aktaran Yazýcý, þöyle devam etti:

"Yaptýðýmýz iþ, insan emeðine dayalý olduðu için en çok verimi alabildiðimiz yerlerden birisi burasý. Genç nüfus fazla. Doðuya yatýrým yapmak isteyen firmalar varsa hiç tereddüt etmesinler. Biz burada çok mutluyuz, onlarýn da verim alacaðýný düþünüyoruz. Personel iþine sadýk, herkes burada ekmeðinin kýymetini biliyor. Hedefimiz gelecek yýllarda 10 milyon avro ihracat yapmak. Kalitemiz gün geçtikçe artýyor. Büyük firmalarla çalýþma þansýmýz çok yüksek çünkü burada fiyat rekabetimiz var. Devletin bize sunduðu olanaklarý en iyi þekilde deðerlendireceðiz."

- "BURADA ÇALIÞTIÐIMIZ ÝÇÝN MUTLUYUZ"

Çalýþanlardan Bahar Yýldýrým, daha önce Antalya'da çalýþtýðýný, ilçede fabrika açýldýðýný öðrenince memleketine dönmeye karar verdiðini söyledi.

Atölyede çalýþanlarýn yüzde 90'dan fazlasýnýn kadýnlardan oluþtuðunu ifade eden Yýldýrým, "Burada hem kendi ihtiyaçlarýmýzý karþýlýyoruz hem de ailemize ekonomik anlamda destek veriyoruz. Çok memnunum. Ustalarýmýz bize çok iyi eðitim veriyor. Daha önce tekstil fabrikasýnda hiç çalýþmamýþtým ama burada aldýðým eðitimler sayesinde erken öðrendim. Güzel gömlek ve tiþörtler yapýyoruz." dedi.

Nazar Çiçek ise "Çaldýran'da tekstil fabrikasýnýn açýlmasý bizim için büyük bir avantaj oldu. Bu yatýrýmlarýn devam etmesini istiyoruz. Okul okuyan 2 kardeþim var, onlarýn ihtiyaçlarýný karþýlýyorum." ifadesini kullandý.

  • Tekstil atölyesi
  • atýl bina
  • istihdam