Devlet desteðiyle yola çýkan giriþimci kadýn iþinin patronu oldu, dünyaya satýþ yapýyor
ABONE OL

Ýlkokul mezunu ev hanýmý 31 yaþýndaki Birgül Þen, kendi iþini yapma hayalini gerçeðe dönüþtürmek için eþi Orhan Þen ile araþtýrma yaptý.

KOSGEB giriþimcilik kursundan aldýðý sertifika ve hibe desteðinin ardýndan mermeriyle ünlü Ýscehisar ilçesinde iki yýl önce mermer atölyesi açtý.

Mermeri kesip, istenilen ölçülerde þekillendirdikten sonra makinelerle iþlediði ürünleri dýþ kaplama ve bina içi iç tasarým taþlarý baþta ABD, Fransa ve Hollanda olmak üzere birçok ülkede evleri süsleyen Þen, 6 kiþiyi istihdam ettiði iþletmesinde aralýksýz çalýþýyor.

- HÝÇ PES ETMEDÝ

Ürünlerinin yurt içi ve dýþýnda beðenilmesinin mutluluðunu yaþayan Birgül Þen, AA muhabirine, daha önceleri küçük taþlara merakýnýn olduðunu söyledi.

Salgýn döneminde böyle bir iþe baþladýðýný aktaran Þen, zor bir dönemden geçmelerine raðmen iþlerinin iyi gittiðini dile getirdi.

Þen, hayatý boyunca daha iyisinin olduðuna hep inandýðýný, açtýðý atölyeyle sýnýrlý kalmak istemediðini belirterek, "Ürünleri yurt içi ve dýþýnda her yere gönderiyoruz. 'Bu iþi baþaracaðým.' dedim ve baþardým. Dört çocuðumun rýzkýný buradan kazanýyorum. Mermer erkek iþi gibi görünse de kadýnlar da yapabilir. Herkes cesaretli olsun. Yapýlmayacak iþ yok. Her zaman iþimin baþýndayým. Bir yaþýndaki oðlumu da iþ yerime getiriyorum. Herkese tavsiyem pes etmeden hayallerinin peþinden koþsunlar." dedi.

- EÞÝNÝN BAÞARISIYLA GURUR DUYUYOR

Orhan Þen de elinden geldiðince eþine destek olmaya çalýþtýðýný anlattý.

Ýþlerini severek yaptýklarýný vurgulayan Þen, "Kesilmiþ atýk mermer malzemelerinden ürünler yapýyoruz. Ýmalatýný kendimiz yapýyoruz. Talebe göre dünyanýn dört bir tarafýna gönderiyoruz. Eþimin baþarýsýyla gurur duyuyorum. Onun hayalleri uçsuz bucaksýz. Ben de bu konuda sonuna kadar eþimin yanýnda olacaðým." ifadesini kullandý.