Önceden Türkiye'nin en büyük çilek ihracat firmalarýnýn birbirinde Ziraat Mühendisi olarak çalýþtýðýný belirten Çetrez, meslek hayatý boyunca çilekle yakýndan ilgilendiðini, bu nedenle çilek hakkýnda yeterli bilgiye sahip olduðunu vurguladý.
Bayburt'ta çilek yetiþtiriciliðine baþlamadan önce Demirözü sakinleriyle tanýþýp ortak iþ yaparak mýsýr yetiþtiren Çetrez, "Bir akrabamýz vasýtasýyla Orhan Kaymak ve Alaattin Kaymak ile tanýþtým. Kendileri Demirözü'nün sakinlerinden, ortak mýsýr iþi yaptýk, mýsýr yetiþtirdik. Daha sonra ben çilek Bayburt'ta niye olmasýn diye düþündüm ve böylelikle burada çilek yetiþtirmeye karar verdik" diye konuþtu.
Bayburt'un konumu gereði yetiþen çileðin farklý bir tada ve aromaya sahip olduðuna dikkat çeken Çetrez, "Demirözü bin 650 rakýma sahip bir yer, çilek gayet güzel oldu. Tadý, aromasý diðer sahilde yetiþen çileklerden daha fazla, daha yoðun. Ýçinin briks oraný(konsantrasyon oraný) doluluk oraný, rengi, kalitesi çok farklý" þeklinde konuþtu.
20 dönüm tarlada çilek yetiþtiriciliðine baþlayan ve 15 kadýnla birlikte canla baþla çilek hasadý yaparak Demirözülü kadýnlara istihdam kapýsýný aralayan Çetrez, "20 dönüm alanda çilek yetiþtiriyoruz, 20 dönümle baþladýk ve gelecekte nasýl olur bilemiyorum. Buradaki kadýnlara bir istihdam kapýsý açmýþ olduk, þu an 15 kadýn çalýþanýmýz var. Kadýnlar devamlý geliyorlar çileðin otunu temizliyorlar, toplamasýna yardým ediyorlar, çileðin stolon dediðimiz kollarýný yatýrarak yeni çilek fidesi üretiyorlar. Böylelikle onlara da bir iþ kapýsý açýlmýþ oldu" ifadelerini kullandý.
Tarlada çalýþan kadýnlar ise iþlerinden memnun olduklarýný belirterek, elde ettikleri gelirle ev ekonomisine katký saðladýklarýný bildirdiler.
Öte yandan Çetrez, Bayburt Ýl Tarým ve Orman Müdürlüðünün kendilerine destek verdiðini söyleyerek, desteklerinden ötürü Bayburt Ýl Tarým ve Orman Müdürü Selami Ersen'e teþekkürlerini iletti.