12. Boðaziçi Film Festivali Bosphorus Talks Programý belli oldu
ABONE OL

Boðaziçi Kültür Sanat Vakfý'nca gerçekleþtirilen 12. Boðaziçi Film Festivali'nde Bosphorus Talks programýnýn içeriði belli oldu. Sinemaseverlere, film yapmanýn farklý alanlarýyla ilgili yeni pencereler açmayý amaçlayan Bosphorus Talks'un konuklarý; festival kapsamýnda gösterilen "Kanýt" (The Evidence) belgeselinin yapýmcýsý Abdülkadir Karakelle ve yine festivalde gösterilecek "Hesap Günü" (Yomeddine) filminin yönetmeni Ebu Bekir Þavkî.

Abdülkadir Karakelle, Atakan Kerküklü'nün yönettiði "Kanýt" (The Evidence) belgeselinin, 24 Ekim saat 18:00'de Atlas 1948 sinemasýndaki gösteriminin ardýndan "Belgeselde Sýnýrlarý Zorlamak" baþlýðýyla seyircilerle buluþacak. Belgeselin yapýmcýsý olan Karakelle ayný zamanda Anadolu Ajansý Özel Prodüksiyonlar Direktörlüðü görevini yürütüyor.

Ebu Bekir Þavkî ise filminin, 19 Ekim saat 14:00'te Atlas 1948 sinemasýndaki gösteriminin ardýndan "Odaktaki Yönetmen" baþlýðý altýnda seyircilerin karþýsýnda olacak. Mýsýrlý-Avusturyalý sinemacý Ebu Bekir Þavkî, ilk filmi "Hesap Günü" (Yomeddine) ile Cannes'da ana yarýþmaya seçildi. Burada Francois Calais ödülünü alan film, Mýsýr'ýn da Oscar adayý oldu. Forbes Magazine tarafýndan uluslararasý arenadaki en etkili 5 Arap yönetmen arasýnda gösterilen Þavkî'nin ikinci filmi "Hajjan", dünya prömiyerini Toronto Film Festivali'nde yaptý.

Ücretsiz olarak gerçekleþtirilecek ancak kontenjan sýnýrý olan etkinliklere katýlmak için linkteki formu doldurmak gerekiyor.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlýðý Sinema Genel Müdürlüðü'nün desteði, Turkcell ve Türk Hava Yollarý'nýn ana sponsorluðu, Anadolu Ajansý'nýn Global Ýletiþim Ortaklýðý ve Türkmedya'nýn ana medya sponsorluðu ile gerçekleþecek "12. Boðaziçi Film Festivali" ile ilgili tüm bilgilere www.bogazicifilmfestivali.com adresinden ve festivalin resmî sosyal medya hesaplarý üzerinden eriþilebilir.

Bosphorus Talks Programý:

Bosphorus Talks - Odaktaki Yönetmen

19 Ekim 2024 - Atlas 1948 Sinemasý - Saat: 14:00

Film Gösterimi: Yomeddine 90'

Katýlým Formu: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfOMqjvola2WgRgrIDL4Ruy2xOjq_V_t39akP1ZQzMatmfofg/viewform

Bosphorus Talks – Belgeselde Sýnýrlarý Zorlamak

24 Ekim 2024 Perþembe – Atlas 1948 Sinemasý – Saat: 18:00

Film Gösterimi: Kanýt / The Evidence

Katýlým Formu:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScWYGfP3Rz7pZTfW-b6EcmSGy0esyqo8rN0RgxjgLo7xw1BAw/viewform

  • Boðaziçi Film Festivali
  • Sinema Programý
  • Bosphorus Talks