22 ülkenin sanatı İstanbul'da
ABONE OL

Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen galerilerinin, sanatçılarının, kurum ve kuruluşlarının yanı sıra, koleksiyonerleri ve sanatseverleri İstanbul’da bir araya getiren 13. Contemporary Istanbul (CI) bugün başlıyor. Fuar, 20-23  Eylül tarihleri arasında Akbank desteği ve Ferko ortak sponsorluğunda Lütfi Kırdar Rumeli Salonu ve İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. 

CI’de bu yıl 22 ülkeden 83 galeri, 400’ü yabancı 650 sanatçı ile yer alacak. Fuarda, çoğu Türkiye’den sanatseverle ilk kez buluşacak yaklaşık 2 bin eser sergilenecek. Sanatseverler, bölge galerilerinin yanı sıra Avrupa, Amerika ve Asya’nın en önemli galerilerini, sanatçılarını ve koleksiyoncularını bir arada görecekler.  

İLGİ BU YIL DA YÜKSEK 

Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, Türkiye’nin zor bir dönemden geçmesine rağmen yabancı galerilerin fuara olan ilgisinin aynı zamanda Türkiye’ye duyulan güveni de ifade ettiğini söyledi. 

Fuarda ayrıca,Türkiye’nin yurtdışında yatırımı olan sanatsever iş insanlarına yönelik olarak ilk kez geçen yıl, Özyeğin ailesinin Romanya’daki yatırımı Bucuresti Mall ile başlatılan “Galeri Destek Programı” bu yıl genişletildi. Galerilerin Contemporary Istanbul’a katılımını desteklemeyi amaçlayan program, bu yıl 5 ülkeyi kapsadı. Romanya’ya ek olarak, Galeri Destek Programı dâhilinde Hollanda, Portekiz, Fransa ve A.B.D.’den galeriler yer aldı. 

Contemporary İstanbul teşekkür plaketi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından, bu yıl 13’sü düzenlenen Contemporary Istanbul’un “Galeri Destek Programı”nı destekleyen iş insanlarına teşekkür plaketi verildi. İstanbul’daki The Sofa Hotel’de yapılan basın toplantısına Ersoy’un yanı sıra kültür sanat camiasından isimler katıldı.