8. Kýsa'dan Hisse Kýsa Film Festivali, yeni tanýtým filmini yayýnladý
ABONE OL

"Baþka Bi' Festival" mottosuyla yolculuðuna devam eden Kýsa'dan Hisse Kýsa Film Festivali, "Kýsa film baþka bi' þey" diyerek kýsa filmlerin hikâyeye odaklanmasýný amaçlýyor. Bu yýl kasým ayýnda gerçekleþecek olan festival, genç yeteneklerin keþfine olanak saðlýyor. Festivale baþvurular devam ederken festivalden yeni bir tanýtým filmi yayýnlandý. Kolaj yöntemiyle hazýrlanan animasyon filmde, festivalin geleneðe sýrtýný dayadýðý fakat yüzünü yeniliðe döndüðü vurgusu yapýlýyor. Bununla beraber festivalin her yýl daha yeni ve daha baþka olma misyonu taþýmasýnýn altýnýn çizildiði filmde, baþka bi' festival olmanýn yolunun katýlýmcýlarýn farklý anlatýmlarýyla mümkün olacaðý ifade ediliyor. Genç bir ekiple hazýrlanan animasyonda Türk sinemasýnýn önemli bazý isimleri anýlýrken, bu isimlerin filmlerinden sahneler yer alýyor. Film, Ayþe Þasa'nýn Yeþilçam Günlüðü kitabýnýn baskýsýnýn 30. yýl dönümüne atýfla, Ayþe Þasa'ya saygý duruþu ile baþlýyor.

BAÞVURULAR 20 EYLÜL'E KADAR DEVAM EDECEK

Festivalin kýsa film yarýþmasý için baþvurular 20 Eylül'e kadar devam edecek. Yönetmenler baþvurularýný uluslararasý festival platformu filmfreeway.com üzerinden yapacak. Kýsa film yarýþmasýnýn yaný sýra festival haftasýnda ise birçok etkinlik, söyleþi, ustalýk sýnýfý, tek masa buluþmalarý, atölye ve film gösterimi yapýlacak. Ýþitme ve görme engelli bireyler içinse bazý gösterimler tamamýyla eriþilebilir olarak ayrýntýlý altyazý ve sesli betimleme ile hayata geçirilecek. Ayrýca geçen yýl olduðu gibi bu yýl da sinema temalý bir kitap basýlarak festival takipçileriyle paylaþýlacak.

TOPLAM ÖDÜL 125 BÝN TÜRK LÝRASI

Festivalin 19 Kasým tarihinde yapýlacak olan ödül töreninde en iyi kurmaca filme 15 bin TL, en iyi belgesel filme 15 bin TL, en iyi animasyon filme 15 bin TL, en iyi deneysel filme ise 7500 TL ödül verilecek. Bu yýl Ayþe Þasa anýsýna verilen Genç Öncüler Özel Ödülü ise 7500 TL olarak sahibine kavuþacak. Lise kategorisinde verilecek ödüller ise þu þekilde: 1.lik Ödülü 7500 TL ve ÝSE (Ýstanbul Sinema Evi) tarafýndan sinema eðitimi, 2.lik ve 3.lük Ödülü de yine ÝSE tarafýndan verilecek sinema eðitimi. Yapým Desteði Ödülleri'nde ise 2 en iyi senaryodan birine ÝSE tarafýndan 30 bin TL nakdi destek, diðer en iyi senaryoya ise Unity Production tarafýndan post prodüksiyon hizmet ödülü verilecek.

ÖN JÜRÝDE 5 BAÞARILI ÝSÝM YER ALIYOR

Festivalin bu yýlki danýþma kurulunda yapýmcý Halil Kardaþ, akademisyen Doç. Dr. Mesut Aytekin, belgesel yönetmeni ve yapýmcý Merve Sena Kýlýç, yayýncý ve yazar Cevat Özkaya ile editör ve yazar Asým Öz yer alýyor. Festivalin sekizinci yýlýnýn ön jürisi ise beþ baþarýlý isimden oluþuyor: Yönetmenler Emre Sefer, Ömer Güler, Merve Özen, Meryem Sena Metin ile akademisyen yönetmen Yusuf Emirdar.