Abba Müzesi yeniden açýldý
ABONE OL

Açýlýþa katýlan grubun üyesi Bjorn Ulvaeus, grup üyelerinin 35 yýl sonra bir araya gelmelerinden mutlu olduklarýný dile getirdi. Ýki þarký için stüdyoya girdiklerini kaydeden Ulvaeus, aralýk ayýnda gösterilecek müzik klibinde grup üyelerinin þimdiki görüntülerinin bulunmayacaðýný, dijital tasarlanan avatarlarýnýn ekranda seyirci karþýsýna çýkacaðýný söyledi.

Yeni hazýrlanan her iki þarkýnýn da ABBA'nýn geçmiþteki melodilerine benzediðini vurgulayan Ulvaeus, baþka þarkýlar için de bir araya gelebileceklerini ancak bunun henüz netleþmediðini kaydetti.

Grubunun neden ayrýldýðý hakkýnda bilgi veren Ulvaeus, 1980'li yýllarda herkes için yeni ilgi alanlarý doðduðunu ifade etti. Ulvaeus, "Ben ve Benny Andersson müzikal yazmak istedik. Agnetha Faltskog ve Anni-Frid Lyngstad baðýmsýz þarkýcý olarak yollarýna devam etmek istedi. Bu süre içinde yeniden bir araya gelmeye çalýþtýk ama çeþitli nedenlerle olmadý." dedi.

ABBA Müzesi

Öte yandan ziyaretçi rekoru kýran ABBA Müzesi'nde grup üyelerinin sahne kostümleri, enstrümanlarý ve hatýralarý sergileniyor.