Antalya'da Kültür Yolu Festivali kapsamýnda açýlan sergiler ziyaretçilerini aðýrlýyor
ABONE OL

Kültür ve Turizm Bakanlýðýnca düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin son duraðý Antalya'da konserlerden sergilere, konferanslardan opera ve bale gösterilerine kadar birçok etkinlik gerçekleþtiriliyor.

Hakan Yýlmaz ve Seyd Ahmet'in dünyanýn farklý yerlerinde ve dönemlerinde üretilmiþ çini örneklerinin kolajlanmasýyla hazýrladýklarý "Gate of Eternity/Sonsuzluk Kapýlarý" isimli NFT sergisi, festival kapsamýnda Side Antik Tiyatro'da sergileniyor.

Cumhuriyet'in 100. yýlý kutlamalarý dolayýsýyla geçen hafta New York The Metropolitan Museum of Art'da (the MET) sergilenen, iki sanatçýnýn NFT sergisi, kökleri Mezopotamya'ya uzanan, Osmanlý tezhiplerinde ve çinilerinde görülen, sonsuzu hedef alan, sýnýrlandýrýlmamýþ kompozisyon anlayýþýný teknolojiyle buluþturuyor.

Hakan Yýlmaz ve Seyd Ahmet'in, bu koleksiyon için devlet müzesinden özel izinle kronolojik þekilde benzersiz çini motiflerinin fotoðraflarýný alarak, onlarý 4K olarak filmleþtirildiði belirtildi. 50 eþsiz parçadan oluþan koleksiyon içinde çeþitli algoritmalarla kolajlanan bu çalýþmalar, geleneksel sanatlarýn zamansýzlýðýný sanal dünyada gözler önüne sererek blockchain üzerinde saklanarak korunuyor.

ANTALYA NEKROPOL MÜZESÝ'NDE "KONAR GÖÇER" SERGÝSÝ

Festivalin ilk gününde Kültür ve Turizm Bakaný Mehmet Nuri Ersoy'un açýlýþýný gerçekleþtirdiði Antalya Nekropol Müzesi'nde "Çoban Ressam" olarak anýlan Sinan Demir'in çobanlýða sürrealist bir bakýþ açýsýyla yaklaþtýðý "Konar Göçer" isimli sergi ziyaretçilerle buluþuyor.

Sanatçýnýn sürüsüyle yaþadýðý zamanlarý anlattýðý sergi, festival boyunca 10.00-21.00 saatlerinde meraklýlarýný bekliyor.

"UZAK YAKIN VOL 2 ANTALYA" SERGÝSÝ 20 KASIM'A KADAR AÇIK KALACAK

Çaðdaþ sanat dijital platformu Kolekta'nýn "Uzak Yakýn Sergiler" projesi, çaðdaþ sanat alanýnda üretim yapan sanatçýlarýn eriþilebilirliðini ve etkileþimini güçlendirmek için Ýstanbul dýþýna taþan yeni bir sanat platformu olarak sanatseverlerin beðenisine sunuluyor.

Festival kapsamýnda ikincisi gerçekleþen "Uzak Yakýn Vol 2 Antalya", 20 Kasým'a kadar Antalya Kaleiçi'ndeki Belmondo Evi'nde sanatseverleri aðýrlayacak.

Sergide, resimden fotoðrafa, heykelden dijitale farklý disiplinlerde üretim yapan 30 sanatçýnýn eseri yer alýyor.

Festivallerin ilk gününden itibaren büyük ilgi gören ve son olarak Cumhurbaþkanlýðý Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'nde dijital sanat dalýnda ödül alan Refik Anadol'un "Rönesans Rüyalarý" dijital veri heykeli, Antalya'da Suna & Ýnan Kýraç Kaleiçi Müzesi'nde sanatseverlerle buluþtu.

  • Antalya Festivali
  • Kültür Yolu
  • Rönesans Sergisi