Ayasofya ve Efes müzelerine giriþe yüzde 50
ABONE OL

Kültür ve Turizm Bakanlýðýndan yapýlan açýklamaya göre, Sultanahmet Meydaný'ndaki tarihi Defter-i Hakani binasýnda yer alan Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi, Ayasofya'nýn 1700 yýllýk tarihini benzersiz bir hikaye anlatýmý ve birçoðu ilk defa sergilenen eserlerle gözler önüne seriyor.

Özellikle Ayasofya'da Seraphim meleklerinin yüzünü kapatan ve Fossatiler tarafýndan tasarlanan bronz madalyon mutlaka görülmesi gereken eserler arasýnda yer alýyor.

30'u yeni olmak üzere 204 eþsiz parçanýn sergilendiði müze, Müzeler Haftasý'ný da kapsayan 18-26 Mayýs tarihlerinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaþlarýna özel yüzde 50 indirimli olacak.

Her gün 09.00 ile 19.00 saatlerinde ziyarete açýk olan müze, 18 Mayýs Müzeler Gününe özel saat 21.00'e kadar ziyaret edilebilecek.

Ýzmir'in Selçuk ilçesindeki Efes Antik Kenti içinde yer alan Kültür ve Turizm Bakanlýðýna baðlý Efes Deneyim Müzesi de kapýlarýný yine 18-26 Mayýs tarihlerinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaþlarýna yüzde 50 indirimli açacak.

Efes Antik Kenti'nin içinde, ünlü Antik Tiyatro'nun hemen karþýsýnda yer alan ve her gün 08.00 ile 23.30 saatlerinde açýk olan Efes Deneyim Müzesini ziyaret edenler, Antik Efes'teki yaþamý deneyimleyebilecek.

Deneyim müzeciliðinin Türkiye'deki ilk örneklerinden olan ve DEM Müzecilik tarafýndan geliþtirilen Efes Deneyim Müzesi, Bakanlýðýn himayesinde yerli ve yabancý turistin gece ziyaretine açýlmasýyla baþlayan "gece müzeciliði"ne de dahil olmuþtu.