Boðaziçi Film Festivali Ekim'de sanatseverlerle
ABONE OL

Vakýftan yapýlan açýklamaya göre, Kovid-19 salgýný nedeniyle son iki yýldýr yüzde elli seyirci kapasitesine ev sahipliði yapan festival, bu yýl salonlarda tam kapasite olarak izleyicileri aðýrlayacak.

Geçen yýl 1 Ocak'tan sonra tamamlanmýþ filmlerin baþvurabileceði "Ulusal Uzun Metraj Film Yarýþmasý"nda yer alacak filmler, "En Ýyi Ulusal Uzun Metraj Film Ödülü" için jüri karþýsýna çýkarken, "En Ýyi Yönetmen", "En Ýyi Kadýn Oyuncu", "En Ýyi Erkek Oyuncu", "En Ýyi Senaryo", "En Ýyi Sinematografi" ve "En Ýyi Kurgu" dallarýnda da çeþitli para ödülleri verilecek.

Kategori ödüllerinin yaný sýra ulusal yarýþmada, Akli Film tarafýndan para ödülüyle desteklenen "En Ýyi Ýlk Film Ödülü" ile" FÝLM – YÖN En Ýyi Yönetmen Ödülü" ve Film Yapýmcýlarý Meslek Birliði (FÝYAB) tarafýndan da desteklenen "FÝYAB En Ýyi Yapýmcý Ödülü" de sahiplerini bulacak.

BELGESEL FÝLMLER, AYRI BÝR KATEGORÝDE DEÐERLENDÝRÝLECEK

Festivalin 10. yýlýna özel ilk kez uzun metraj belgesel baþvurularý ayrý bir kategoride deðerlendirmeye alýnacak.

"Ulusal Kýsa Belgesel Yarýþmasý"nýn kapsamý geniþletilerek metraj sýnýrý olmaksýzýn tüm belgesel filmler, "Ulusal Belgesel Yarýþmasý"na baþvuru yapabilecek.

"Uluslararasý Uzun Metraj", "Uluslararasý Belgesel" ve "Uluslararasý Kýsa Kurmaca" film yarýþmalarýnda yer alan tüm filmler, bu yýl da Türkiye'de ilk kez seyirci karþýsýna çýkacak.

"Ulusal Kýsa Kurmaca Film" ve "Uluslararasý Kýsa Kurmaca Film" olmak üzere iki farklý yarýþma kategorisinde en iyi film ödüllerinin verileceði festival için süresi 20 dakikayý aþmayan deneysel, animasyon ve kurmaca filmler de baþvurabilecek.

Festivalin kýsa yarýþma bölümlerinde yer alan tüm filmler, "Ahmet Uluçay Büyük Ödülü" için de aday olacak.

Kültür ve Turizm Bakanlýðý Sinema Genel Müdürlüðünün desteði ve TRT'nin kurumsal iþ ortaklýðý ile gerçekleþecek "10. Boðaziçi Film Festivali" baþvurularý ve baþvuru hakkýndaki detaylar yakýn zamanda Boðaziçi Kültür Sanat Vakfý tarafýndan açýklanacak.

BOSPHORUS FÝLM LAB 22 - 26 EKÝM TARÝHLERÝNDE

Festivalin endüstriye yönelik etkinlikleri ve proje geliþtirme bölümü olan Bosphorus Film Lab'a Pitching Platformu ve Work in Progress baþvurularý alýnacak.

TRT'in kurumsal iþ ortaklýðýyla düzenlenen ve Türkiye sinemasýnda filmlerin geliþmesine katký saðlamak, genç yapýmcý ve yönetmenlerin yeni filmler üretmesine maddi ve manevi destek oluþturmak amacýyla gerçekleþen Bosphorus Film Lab'a yapým ya da fikir aþamasýndaki film projeleri katýlabilecek.

Pitching Platformu'nda yer alacak bir proje "TRT Ortak Yapým Ödülü"nü alýrken bir proje de "Postbýyýk Renk Düzenleme Ödülü"nün sahibi olacak.

Work in Progress kapsamýnda yer alan projeler de "Kültür ve Turizm Bakanlýðý Özel Ödülü" ile "CGV Mars Daðýtým Ödülü "için sunumlarýný gerçekleþtirecek.

Festivale dair bilgi ve ayrýntýlara "bogazicifilmfestivali.com" adresinden ulaþýlabilir.