‘Edebi Sofralar' 3. sezonuyla TRT 2 ekranlarýnda baþlýyor
ABONE OL

Edebi Sofralar, dünya edebiyatýnýn en ünlü sofralarýný, diorama sanatýnýn yardýmýyla yeniden tasarlýyor. Kitaplarda geçen yemekleri, konunun uzmanlarý ile yapýlan sohbetler aracýlýðýyla derinlemesine inceleyen Edebî Sofralar, Perþembe günü saat 20.30'da TRT 2 ekranlarýnda izleyiciyle buluþacak.

ÇEKÝMLER DÝORAMA SANATI ÝLE GERÇEKLEÞTÝ

Dünya Edebiyatý'nýn en ünlü roman ve öykülerinde geçen yemek sahnelerini o kitabýn ve bahsi geçen pasajýn atmosferine uygun olarak canlandýran ve seyirci ile buluþturan Edebî Sofralar'ýn yeni sezonunda, Dünya Edebiyatý'nýn klasiklerindeki sofralar, yemekler ve bununla ilgili olan mekanlar, diorama sanatý ile yeniden tasarlandý. Projenin yönetmeni Nergiz Erbay ve diaroma sanatçýsý Alper Býçaklýoðlu'nun hayal ve gerçeklerden yola çýkarak yeniden tasarlandýðý bu maketler sayesinde seyirci, eserlerde bahsi geçen sofra, yemek ve mekanlar ile daha yakýn bir baðlantý kurmuþ olacak.

Anlatýlan kitaplarýn dünyasý, küçücük bir maket üzerinden tüm detaylarýyla yeniden hayat bulduðu 13 bölümden oluþan Edebi Sofralar, Dostoyevski'den Tolstoy'a, Marquez'den Necib Mahfuz'a Dünya Edebiyatý'nýn en seçkin eserlerinin taranmasýyla oluþturuluyor.

Edebi Sofralar; her perþembe günü TRT 2 ekranlarýnda seyirciyle buluþacak.

  • edebi sofralar
  • TRT 2
  • program