Galata Kulesi tekrar ziyaretçi kabul etmeye baþladý
ABONE OL

Modern teknoloji ve akademisyenlerin rehberliðinde gerçekleþtirilen restorasyonla kule, tekrar ziyaretçi kabul etmeye baþladý.

Yerli ve yabancý ziyaretçilerin yoðun ilgi gösterdiði kulenin, en ilgi çeken 8'inci kattaki panoramik seyir balkonunda vatandaþlar fotoðraf çektirdi.

Kulenin 6'ncý katýnda da minik ziyaretçiler aileleriyle "Bul Ýstanbul" adýnda video oyununu oynadý. Ayrýca 2'nci katta bulunan Hezarfen Ahmed Çelebi'nin Galata Kulesi'nden Üsküdar'a uçuþunun bir animasyon olarak gösterildiði simülasyonu deneyimledi.

Galata Kulesi'nde 1964-1967 yýllarý arasýnda eklenen betonarme yapýlar üzerinde yapýlan teknik analizler ve jeoradar raporlarý doðrultusunda hazýrlanan projeler, modern teknolojilerle ve alanýnda uzman akademisyenlerin rehberliðinde uygulandý.

Restorasyon çalýþmalarý, fen ve sanat kurallarýna uygun þekilde tamamlandý. Yapý, hem kültürel mirasý korunacak hem de ziyaretçilere ve göçmen kuþlara ev sahipliði yapacak þekilde düzenlendi.

Kulede, ziyaretçi yönetim planlamasý çerçevesinde saat baþý en fazla 100 kiþi olacak þekilde kontrollü giriþlere izin verilecek.