Kırgız yönetmen birinciliği kaptı
ABONE OL

SİYER Vakfı tarafından bu yıl 3’sü düzenlenen ‘Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması’na katılan filmler ödüllerine kavuştu. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın himayesinde gerçekleştirilen yarışmanın sloganı ise “Kamil İman Kamil İnsan” oldu. Birincilik ödülünü ‘Yanlızlık’ adlı filmin yönetmeni Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Kasiet Djoldoshbekova aldı. Haliç Kongre Merkezi’ndeki ödül törenine Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Siyer Vakfı Kurucusu Muhammed Emin Yıldırım, Siyer Vakfı Başkanı Mehmet Kaya, yönetmenler, senanistler ile çok sayıda sinemasever katıldı. Program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Nabi Avcı, “Böyle programlarda gençleri gördüğümüz zaman kitap tavsiye etmeden duramıyoruz. Ayşe Şasa’nın kaleme aldığı “Yeşilçam Günlüğü” adlı kitabı tavsiye etmek istiyorum. Bu kitapta sinemada neleri yapabileceğimizi ve neleri yapamayacağımız çok güzel anlatılır” diye konuştu.

AKKAD’IN ANNESİ TÜRK’TÜ

İslam dünyasının yakından tanıdığı Çağrı filminin yönetmeni Mustafa Akkad’ın kuzeni Abdülkerim Akkad da törene katılanlar arasındaydı. Kuzen Akkad, “Çağrı filmi nedeniyle bir çok insan müslüman oldu. Akkad’ın amacı sinemayı bir kılıç gibi İslamın hizmetinde kullanmaktı. Türk halkı kadar Akkad’a sahip çıkan bir millet görmedim. Allah sizlerden razı olsun. Akkad’ın annesi sizlerden birisiydi. Maraşlı Şükriye hanımdı. Bu sanatın sizlere ve islama hizmet etmesi için yükseltilmesini diliyorum” dedi.

ÖDÜL KAZANANLAR

l Birincilik ödülü ‘Yanlızlık’:  Yönetmen Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Kasiet Djoldoshbekova

l İkincilik ödülü:  ‘Hayat Bu’ yönetmen Elif Yüksel,

l Üçüncülük ödülü: “Heny” yönetmen Mehmet Nişancı

l Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü “Bir şey yap güzel olsun” adlı kısa film ile yönetmen Ömer Dişbudak,

l Siyer Vakfı Özel Ödülü ‘İz’in yönetmeni Alaa Khweled,

l Jüri Özel Ödülünü “Öz’ün Özü’ fimiyle Talha Genç

l ”Zübde” filminin yönetmeni Kerime Nur Ejderoğlu da mansiyona layık görüldü.