Kitaplar arasýnda zaman yolculuðu
ABONE OL

Kültür ve Turizm Bakanlýðý, Ýstanbul Büyükþehir Belediyesi (ÝBB) ve Türkiye Basým Yayýn Meslek Birliði (TBYM) tarafýndan ortaklaþa düzenlenen Uluslar arasý Ýstanbul 4. Yayýmcýlýk Profesyonel Buluþmalarý (Ýstanbul Fellowship), Türkiye dahil 72 ülkeden 286 yayýmcýyý buluþturdu. Program, Ýstanbul Büyükþehir Belediyesi ve Basýn Yayýn Birliði (BasYayBir) ev sahipliðinde bu yýl ilk kez düzenlenen, Star’ýn medya sponsoru olduðu Uluslararasý Avrasya Kitap Festivali kapsamýnda Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde yayýmcýlýk sektörüne uluslararasý iþ birliði imkanlarý sundu. Programýn davetlisi olarak Ýstanbul’a gelen ABD merkezli haftalýk haber dergisi Publishers Weekly’nin editörü Edward Nowatka, Ýstanbul Fellowship’in yayýmcýlar için harika bir fýrsat olduðunu söyledi. 

BÝZÝM ÝÇÝN BÜYÜK FIRSAT 

Nowatka, program kapsamýnda profesyonellerin yüz yüze konuþma þansý elde ettiðini belirterek “Ben Amerikalýyým ve burada eþit þartlarda birçok yayýmcýyla bir araya geliyorum. Amerika’nýn küresel alanda iþ kaynaðý çok daha büyük olduðu için insanlar iletiþime geçerken endiþeleri oluyor ama burada küçük bir yayýmcý da olsanýz, büyük yayýmcýlarla, belki normal þartlarda görüþme imkaný bulamayacaðýnýz yayýmcýlarla iletiþime geçme ve güzel etkileþimlerde bulunma þansýna sahipsiniz” diye konuþtu. Edward Nowatka, bir kitapta her zaman öðrenecek yeni bir þeyler olduðunu vurgulayarak, “Zamanda geri gitmek de mümkün, kitaplarla yapabilirsiniz bunu.Uçaklarla mümkün olmayan zaman yolculuðunu kitaplarla yapabilirsiniz.” dedi. 

ÝSTANBUL’U SEVMEMEK MÜMKÜN DEÐÝL

Türkiye’ye daha önce birkaç defa geldiðini söyleyen editör, Ýstanbul’a olan sevgisini þu sözlerle aktardý: “Ýstanbul’u çok seviyorum. Zaten Ýstanbul’u sevmemek mümkün deðil. Olaðanüstü bir enerjisi var. Tarihi yaþattýðýný ve ayný zamanda oldukça modern olabildiðini görebilirsiniz bu þehrin. Ayrýca birçok kültürün bir arada bulunduðu bir þehir. Bu büyüleyici bir þey. Bütün bu anlattýklarýmý insanlarý için de söyleyebiliriz.”