KKTC'de yapýlan 'Bizden Ýçeri Kýbrýs' belgeselinin gösterimine çok sayýda davetli katýldý
ABONE OL

Baþkent Lefkoþa'da bir otelde düzenlenen gösterim ve iftar programýna, KKTC Cumhurbaþkaný Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Baþkaný Zorlu Töre, Baþbakan Yardýmcýsý Fikri Ataoðlu, Dýþiþleri Bakaný Tahsin Ertuðruloðlu, Türkiye'nin Lefkoþa Büyükelçisi Metin Feyzioðlu ve çok sayýda davetli katýldý.

Kýbrýs Türklerinin tarih, kültür, yaþam ve sosyolojilerini anlatmak amacýyla hazýrlanan "Bizden Ýçeri Kýbrýs" belgeselinin gösterimi, iftar öncesinde yapýldý.

Gösterimin ardýndan konuþma yapan KKTC Cumhurbaþkaný Ersin Tatar, çalýþmalarýndan dolayý YEE Lefkoþa Ofisini överek Koordinatör Abdullah Aktaþ'a teþekkür etti.

Kýbrýs'ta federasyon temelli bir çözümün Türk varlýðýný yok etmeyi hedeflediðini söyleyen Tatar, Türkiye'nin Ada'dan dýþlanmasýný isteyen hiçbir yaklaþýma müsaade etmeyeceklerini dile getirdi.

Türkiye'nin Lefkoþa Büyükelçisi Feyzioðlu da Kýbrýs Türklerinin her zaman büyük Türk milletinin bir parçasý olduðunun altýný çizdi. Feyzioðlu, Kýbrýs Türklerinin Ada'da kültürel deðerleri uzun süre muhafaza etmeyi baþarmýþ asil bir topluluk olduðunu vurguladý.