“Korkut Ata Türk Dünyasý Film Festivali” kapsamýnda “Türk Dünyasý Sinema Okulu” etkinliði düzenleniyor
ABONE OL

T.C. Kültür ve Turizm Bakaný Mehmet Nuri Ersoy'un katkýlarýyla 1-5 Kasým tarihleri arasýnda "2022 Türk Dünyasý Kültür Baþkenti Bursa"da düzenlenecek Korkut Ata Türk Dünyasý Film Festivali'nde "Türk Dünyasý Sinema Okulu" etkinliði sinemaseverlerle bir araya geliyor. TÜRSAK Vakfý'nýn gerçekleþtirdiði "Türk Dünyasý Sinema Okulu", 24 Ekim-6 Kasým tarihleri arasýnda Türk dünyasý ülkelerinden 10 genç sinemacýyý, çekecekleri belgesel film için Türkiye'de buluþturuyor.

"Türk Dünyasý Sinema Okulu" Azerbaycan, Kazakistan, Kýrgýzistan, Özbekistan ve Tataristan olmak üzere 5 farklý ülkenin genç yeteneklerini aðýrlýyor. Etkinlik dahilinde Türkiye'deki sinemacýlarla buluþacak olan 10 katýlýmcý, akademisyen Hakan Aytekin danýþmanlýðýnda birer dakikalýk belgesel filmler çekerken; bu filmler daha sonra 10 dakikalýk bir belgesel filme dönüþtürülecek. Oluþturulan belgesel filmin gösterimi ise 4 Kasým tarihinde Korkut Ata Türk Dünyasý Film Festivali'nde seyirciyle buluþacak.

Sinema sektörüne sunulacak katkýnýn yaný sýra kültürel alýþveriþin güçlenmesini hedefleyen "Türk Dünyasý Sinema Okulu"nda gençler, bugüne kadar stüdyo ziyaretlerinde bulunup, Teþkilat dizi setinde ekiple bir araya geldi. Gerekli eðitimlerin ardýndan belgesel çekimlerine baþlayan genç sinemacýlar, 1 Kasým tarihinde görüntü yönetmeni Hakan Yonat ve yönetmen Semir Aslanyürek'in katýlým saðlayacaðý söyleþiler ile sinema hakkýnda bilgi almaya devam edecekler.

Türk milletinin özünü oluþturan insanî ve kültürel deðerleri asýrlar sonrasýna dahi aktaran ozan Bilge Korkut Ata'ya atfedilen Korkut Ata Türk Dünyasý Film Festivali ile Türk dünyasý sinemasýnýn kültürel ve düþünsel altyapýsýnýn sinema profesyonellerinin yaný sýra genç kuþaklarýn ilgisine sunulmasý, Türk dünyasýnýn kültürel kodlarýný taþýyan sinema eserlerinin izleyici ile buluþmasýna öncülük edilmesi, kültürel ve sanatsal iþbirliði olanaklarýnýn arttýrýlmasý ve sinema sanatý vasýtasýyla müþterek tarihi, kültürel ve toplumsal deðerlerin güçlenmesine ve zenginleþmesine katký saðlanmasý amaçlanýyor.