Lav Diaz ve Ildiko Enyedi 10. Boðaziçi Film Festivali'nin onur konuklarý olarak Ýstanbul'a geliyor!
ABONE OL

Boðaziçi Kültür Sanat Vakfý tarafýndan bu yýl 10'uncusu düzenlenecek Boðaziçi Film Festivali, 21-28 Ekim tarihleri arasýnda seyircilerle bir araya gelmeye hazýrlanýyor. Türkiye ve dünya sinemasýndan seçkin örneklerin gösterimleri, ustalýk sýnýflarý ve söyleþileriyle sinemaseverleri aðýrlayacak olan 10. Boðaziçi Film Festivali'nin uluslararasý konuklarý da büyük heyecan yaratýyor. Festival bu yýl; onur konuðu olarak Lav Diaz ve Ildiko Enyedi'yi aðýrlayacak.

Boðaziçi Film Festivali'nin açýlýþ gecesinde Onur Ödülü takdim edilecek olan Filipinli yönetmen Lav Diaz, sinemaseverlere bir masterclass verecek. Pek çok soruna eleþtirel bir gözle bakan intikam dramý The Woman Who Left filmiyle 2016 Venedik Film Festivali'nde "Altýn Aslan" ödülünü alan yönetmen, uzun ve siyah-beyaz filmlerin yönetmeni olarak þair, yazar, besteci ve aktör kimlikleriyle de çeþitli alanlarda çalýþmaya devam ediyor. Filmlerinde genellikle kendi þiirlerini ve müziklerini kullanan Lav Diaz, 2017'de Academy of Motion Picture Arts and Sciences (Sinema Sanatlarý ve Bilimleri Akademisi)'e davet edilirken; yönetmenin filmografisinde Serafin Geronimo: The Criminal of Barrio Concepcion; Jesus, the Revolutionary; Season of the Devil; Butterflies Have No Memories gibi filmler yer alýyor. From What is Before filmi ile 2014 yýlý Locarno Film Festivali'nde en iyi film kategorisinde "Altýn Leopar" ödülünün sahibi olan Diaz'ýn son filmi When The Waves Are Gone prömiyerini bu yýl 79. Venedik Film Festivali'nde gerçekleþtirdi.

ILDÝKO ENYEDÝ, 10. BOÐAZÝÇÝ FÝLM FESTÝVALÝ'NDE!

10. Boðaziçi Film Festivali'nin kapanýþ töreninde Onur Ödülü alacak olan Macar senarist ve yönetmen Ildiko Enyedi, festival kapsamýnda bir masterclass verecek. 67. Berlin Uluslararasý Film Festivali'nde, 2017 yapýmý "On Body and Soul" filmi ile "Altýn Ayý" ödülünü alan ve ayný yýl Oscar'a aday olan Enyedi; bilim kurgudan büyüye, Yunan mitolojisinden halk masallarýna farklý kaynaklardan beslenerek geleneksel Macar sinemasýnýn sosyal gerçekçi üslubuna karþý ülke sinemasýna yeni bir anlatým getirdi. Enyedi'nin ikinci uzun metrajlý filmi Benim 20. Yüzyýlým (Az én XX. Századom), Cannes'da "Altýn Kamera" ödülüne layýk görüldü.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlýðý Sinema Genel Müdürlüðü'nün desteði, TRT'nin Kurumsal Ýþ Ortaklýðý, Anadolu Ajansý'nýn Global Ýletiþim Ortaklýðý ile gerçekleþecek "10. Boðaziçi Film Festivali" ile ilgili tüm geliþmelere ve festivale dair güncel haberlere www.bogazicifilmfestivali.com ve festivalin resmî sosyal medya hesaplarý üzerinden eriþilebilir.

www.bogazicifilmfestivali.com