Mannu animasyon filmi 14 Nisan'da sinemalarda
ABONE OL

Animasyon film severleri yepyeni bir yerli yapým bekliyor. Avustralya'dan Çanakkale'ye uzanan TRT Ortak Yapýmý 3D animasyon filmi Mannu'nun, macera dolu eðlenceli serüveni 14 Nisan'da izleyici ile buluþacak.

Kültür ve Turizm Bakanlýðý ve Çanakkale Savaþlarý Gelibolu Tarihi Alan Baþkanlýðý'nýn destekleriyle hayata geçirilen "Mannu Çanakkale'de" Cumhuriyetin 100. Yýlýnda Çanakkale zaferini farklý bir dille gündem yapan anlamlý bir eser olarak yer alacaktýr.

Çanakkale Savaþlarý Gelibolu Tarihi Alan Baþkanlýðý'nýn Çanakkale Zaferli kutlamalarýnýn 2023 yýlý temasý olarak belirlediði "Ruhumuzda Var" duygusunu film boyunca hissedeceksiniz. Çanakkale zaferinin nesillerdir aktarýlan ve içimizde yaþayan dayanýþma ruhu, özverisi, paylaþma duygusu ve bizi ortak bir hafýzada diri tutan öyküsü, çocuklarýn penceresinden özel bir anlatýmla iyiliðin ve kötülüðün karþýlaþmasý olarak izleyici karþýsýna çýkacak.

TRT ortak yapým, TRT Çocuk editörleri ve pedagoglar kontrolünde hazýrlanan "Mannu Çanakkale'de" Muhtelif Ýþler (Mi Kreatif) ve Siyah Martý ekiplerince uzun ve titiz bir hazýrlýk süreci sonunda tamamlanarak unutulmaz animasyon filmler arasýna girmeye aday bir yapým.

Filmde Avustralya'dan yola çýkan William, dedesine verilen madalyonu her yýl yapýlan anma törenlerinde sergilenmesi için Çanakkale'ye götürmektedir. Yanýnda çok sevdiði evcil hayvaný Mannu'yu götüremez. Ancak Mannu'nun bir þekilde gizlice gitmenin yolunu bulmasýyla hikayemiz baþlar.

Hikayemiz boyunca kahramanlarýmýza, Ayþe ve köpeði Minik, Cevher Nine, Amir, Nusret, Pala gibi sevimli karakterler eþlik ederken; Harry ve Garry gibi türlü türlü huylarý olan çete üyeleri de kahramanlarýmýzýn iþlerini zorlaþtýrmak için ellerinden geleni yapacaklar.

Bu macera ile izleyicilerimizi eðlendirirken çocuklar ve ailelerle de bað kurabilecek olan film; kültür, tarih bilinci, hayvan sevgisi gibi konularda hem çocuklarýmýzýn hem de yetiþkinlerimizin gönlüne girecek. Mannu kendi içerisindeki karakter dünyasýyla tüm bu davranýþ biçimlerini ve iyilikle kurulan neden sonuç baðýný güçlü bir þekilde çocuklarýmýza sunacaktýr.