Ömrüne bereket
ABONE OL

Hat ve kitap sanatlarý baþta olmak üzere gelenekli  sanatlarda ülkemizde ve uluslararasý sahada önemli çalýþmalara imza atan hat ve ebru sanatçýsý, yazar Prof. Dr. Uður Derman hatýralarýný kaleme aldýðý ‘Ömrümün Bereketi’ kitap serisinin 3. cildini yayýnladý. Kubbealtý Neþriyat tarafýndan yayýmlanan serinin yeni kitabýnýn tanýtýmý için bir toplantý düzenlendi. Derman’ýn 58 yýllýk yazý serüvenini konu alan kitaplarýn her biri 500 sayfalýk bir hacimli eser niteliðinde. 

Derman, Kubbealtý Akademisi Kültür ve Sanat Vakfý tarafýndan Fatih Çemberlitaþ’taki Köprülü Medresesi’nde düzenlenen etkinlikte “Ömrümün Bereketi” baþlýklý bir konuþma yaptý.      

500’DEN ÇOK MAKALE

Yazý hayatýna 1961’de baþladýðýný ifade eden Derman, “Çalýþma alanýmý gelenekli sanatlar üstüne, bir takým her yerde bulunmayan bilgilerin bir araya getirilmesi olarak ifade edebilirim. Bu þekilde bugüne kadar kaleme aldýðým makalelerin sayýsý 500’ü geçti. Biz de bu yazýlar içiresinden seçmeler yaparak ve bugünün þartlarýna uyarlayarak kitap haline getirdik. Þimdiye kadar 3 cilt oldu ve bundan sonrada devam edecek” açýklamasýný yaptý. 

Konuþmasýnda hayatýnýn çeþitli dönemlerinden bahseden Uður Derman, daha ziyade gazeteci kimliðiyle tanýnan Þevket Rado’nun, 1960’tan sonra hat eserleri toplamaya baþlamasýyla Türkiye’deki en geniþ hat koleksiyonun sahibi ve 20. asýrda bir hat meraklýsý olduðunu dile getirdi.