Özenle korunan 421 şapka
ABONE OL
Türkiye'nin ilk ve tek şapka müzesi olma özelliğini taşıyan müze, Atatürk'ün Şapka Kanunu çıkmadan üç ay önce Kastamonu'ya yaptığı ziyarette ilk defa geniş kenarlı bir şapka giyip, İnebolu'da şapka nutku vermesi nedeniyle 2008 yılında 3 şapkayla açılarak, bugünkü seviyesine ulaştı.

Mimar Vedat Tek kültür ve Sanat Merkezi Müdürü İlknur Aynan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müzedeki 421 şapkanın özenle korunduğunu söyledi.



Şapkaların bakımları yapıldıktan sonra, özel vitrinlerde mühürlenerek saklandığını ifade eden Aynan, 'Çok dikkat ediyoruz, hepsine gözümüz gibi bakıyoruz. Müzemizde Sayın Süleyman Demirel ve Bülent Ecevit'e ait şapkalarımız var. Filiz Akın'ın Türk filmlerinde kullandığı şapkamız var' dedi.

Şapkalarla birçok etkinliğe de katıldıklarını söyleyen Aynan, 'En son Altın Portakal Film Festivali'ne katıldık. Orada da Türkan Şoray'dan şapka sözü aldık. Şu anda modacılarla çalışıyoruz. Her geçen gün büyüyoruz. Türkiye'deki herkesi müzemize davet ediyoruz, gelip burayı görmelerini istiyoruz. Burası yaşayan bir müze olsun, gelecek nesillere aktarılsın' ifadesini kullandı.

-'Hedefimiz dünya şapkalarını Kastamonu'ya getirmek'-

Aynan, Kastamonu'nun şapkayla simgeleşmiş bir şehir olduğuna değinerek, müzede bulunan şapkaların Kastamonu'ya gelen ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Artık dünya müzesi yolunda çalıştıklarını kaydeden Aynan, 'İnşallah önümüzdeki günlerde dünya müzesi konseptiyle dünyaya açılacağız. Dünyadaki diğer şapkaları bulup, Kastamonu'daki müzemizde sergilemek istiyoruz. Böylelikle müzemizi daha da zenginleştirmiş olacağız. Araştırmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz' ifadesini kullandı.

-'İzmir'de şapka defilemiz olacak'-

Şapkaların tanıtımına büyük önem verdiklerini aktaran Aynan, 'İzmir'de 6-9 Aralık'ta İzmir Travel Turkey Turizm Fuarı'nda bir şapka defilesi yapmayı düşünüyoruz. Küçük bir defilemiz olacak. Başta İzmirliler olmak üzere tüm vatandaşlarımızı defilemize bekliyoruz' diye konuştu.