''Stanley Kubrick'' sergisi Ýstanbullu sanatseverlerle buluþacak
ABONE OL

Kültür ve Turizm Bakanlýðýnca Ýstanbul Sinema Müzesi tarafýndan açýlan sergide, Kubrick'in 1928-1999 arasýndaki tüm çalýþmalarýna kronolojik bir bakýþ sunulacak.

Ziyaretçilerin, ABD'li yönetmenin sýra dýþý dünyasýna yakýndan tanýklýk etmesini amaçlayan sergide, yayýnlanmamýþ belge ve senaryolarýn yanýnda obje, kamera, lens ve orijinal kostümlerde yer alacak.

Serginin küratörlüðünü, müzenin de küratörü olan Zihni Tümer ile Alman Film Müzesi Küratörleri Hans-Peter Reichmann ve Tim Heptner üstleniyor.

Müzenin sergiye özel tasarlanan 3. ve 4. katlarýnda, özel efektler, modeller ve etkileþimli alanlarla sanatçýnýn mekan ve sinema baðlamýnda yaratýcýlýðý sergilenecek.

Kubrick'in 1940'larda "Look" dergisiyle baþlayan ilk sanatsal adýmlarýndan itibaren 16 filmiyle ilgili detaylarýn kronolojik biçimde sunulacaðý sergi, sanatçýnýn çekilmemiþ veya baþka yönetmenler tarafýndan çekilmiþ, "Yapay Zeka", "Napoleon" ve "Savaþ Zamaný Yalanlarý" projelerini de ilk kez Ýstanbul izleyicisiyle buluþturacak.

Kubrick'in baþyapýtý sayýlan "2001: Space Odyseey" filminin özgün tasarýmýndan esinlenilmiþ deneyim alanýnda ise orijinal aygýt, giysi ve modeller sunulacak.

Sergi, Alman Sinema Müzesi (Deutsches Filmmuseum) tarafýndan Christiane Kubrick, Jan Harlan ve Londra Sanat Üniversitesi Stanley Kubrick Arþivi iþ birliðiyle ve Warner Bros. Entertainment Inc., Sony-Columbia Pictures Industries Inc., Metro Goldwyn Mayer Studios Inc., Universal Studios Inc., and SK Film Archives LLC. destekleriyle hayata geçirildi.