Tarih yazdılar
ABONE OL

Yazar ve düşünür Mehmed Niyazi Özdemir ve sanat tarihçisi Prof. Dr. Semavi Eyice… Mehmed Niyazi dosyasının ilk yazısı, merhumun altmış yıllık dostu Özer Ravanoğlu’na ait.Ravanoğlu; “Mehmed Niyazi” başlıklı yazısında daha çok merhumun gençlik ve öğrencilik yıllarını, o karanlık devirlerde verilen mücadeleleri anlatıyor. Ahmed Güner Sayar’ın “Mehmed Niyazî Özdemir’e Vedâ”; Ahmet Koçak’ın “Tarihi Romana Taşıyan Usta: Mehmed Niyazi Özdemir’in Ardından”; Fatih Baha Aydın’ın “Mehmed Niyazi Özdemir’in Gölgesinde”; Mehmet Bilâl Yamak’ın “Sanma ki Hikâyesi Şu Titreyen Dalların; Düşen yaprakla Biter…” ve Şerif Aydemir’in “Bir Yıldız Daha Kaydı Göğümüzden” başlıklı çalışmaları ile dosya tamamlanıyor.

EYİCE İLE SON RÖPORTAJ

İkinci dosya Prof. Dr. Semavi Eyice ile yapılmış son röportaj özelliğini taşıyan, İsa Kayaalp ve Sema Doğan’ın beraber gerçekleştirdiği röportajdan ve Sema Doğan’a ait “İstanbul Hafızasını Kaybetti: Semavi Eyice” başlığını taşıyan yazıdan oluşuyor. 

EDEBİYAT VE SİYASET

Dergide ayrıca, “Sürgün, İntihal ve İntihar-Edebiyatımızın Siyasetle İmtihanı” eserinin sahibi Selçuk Karakılıç ile yapılan röportaj da dikkat çekiyor. Derginin bu sayısında bir Kudüs yazısı ve şiiri de var. Süleyman Doğan’a ait “Şarkın Hüzünlü Şehri: Kudüs-ü Şerif” gezi yazısı ve Ahmet Şenol Alkılıç’a ait “Adı Kudüs Olan” şiiri... Mustafa Everdi “Kılçıklı Hikâyesi”, Fatma Zehra Sunay “Reyhan” ve Ayşe Göktürk Tunceroğlu “Şişe”si ile Temmuz sayısı hikâyelerinde.