Türkiye Kültür Yolu Festivali Samsun'da çeþitli etkinliklerle devam ediyor
ABONE OL

8-16 Haziran Samsun Kültür Yolu Festivali kapsamýnda Türk pop müziði sanatçýsý Ferhat Göçer, Batýpark'ta sahneye çýktý. Ferhat Göçer'i dinlemeye on binlerce Samsunlu geldi. Göçer, en sevilen þarkýlarý ve ünlü müzisyenlerin eserlerinden oluþan geniþ repertuvarý ile Samsunlularý coþturdu.

Festivalin 5'inci gününde Samsun Atatürk Kültür Merkezi'nde 'Ýnsanlýk Sahnesi Filistin Þiirleri ve Konser' etkinliði festival katýlýmcýlarý tarafýndan ilgiyle karþýlandý. Saathane Meydaný'nda 'Mustafa Akgül ve Murat Doðru' keyifli bir sohbetle Samsunlularla buluþtu. Samsun Büyükþehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde ise 'Turhan Taþan Þarkýlarý' konseri dinleyicilerine müzikle dolu bir gece yaþattý. Samsun Atatürk Kültür Merkezi Aydýn Gün Sahnesi'nde Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafýndan sahnelenen 'Bir Tenor Aranýyor' operasý sanatseverlerle bir araya geldi. Samsun Müzesi Konferans Salonu, Doç. Dr Hayrunnisa Turan ile 'Kitabelerin Diliyle Medeniyet Okumalarý' etkinliðine ev sahipliði yaptý.

Çocuklara yönelik etkinlikleriyle festival ilgi alaný oldu

Doðupark'ta kurulan 'Çocuk Köyü' gün boyunca birbirinden renkli aktivitelere, atölye çalýþmalarýna, sahne gösterilerine, tiyatrolara ev sahipliði yaptý. Birçok etkinliðin yer aldýðý alanda Samsun Müzesi Arkeopark Alaný'nda gerçekleþen 'Çocuklara Arkeolojiyi Sevdirmek' etkinliðinin yaný sýra 'Karagöz Evi Tematik Atölye' etkinliðinde minikler, kültürel miras olan Karagöz-Hacivat gölge oyununun hikayesini öðrendi, sahnelenen 'Nasrettin Hoca Çocuk Müzikali'nde çocuklar Nasrettin Hoca hikayelerini dinlediler.

Festival, 16 Haziran Pazar gününe kadar çeþitli etkinlikler ile devam edecek.