Türkiye Kültür Yolu Festivali Þanlýurfa'da... Þefler yöresel lezzetleri tanýttý
ABONE OL

Þanlýurfa'da 9 gün sürecek olan Türkiye Kültür Yolu Festivali devam ediyor. Festival 'Lezzet Duraklarý' olarak belirlenen noktalardan biri olan lokantada þefler tarafýndan Þanlýurfa'ya özgü kebaplar tanýtýldý. Hazýrlanan ciðer, kýyma, Birecik patlýcaný, domates ve biberler þiþlere geçirildikten sonra özenle piþirildi. Hazýrlanan kebaplarýn tadýna bakan þefler, herkesi Þanlýurfa'ya davet etti.

Yemek Þefi Hasan Durmaz, herkesi Þanlýurfa'nýn lezzetlerini tatmaya davet ederek, "Türkiye Kültür Yolu Festivali'ne geldik. Bizler þefler olarak burada aðýrlandýk, bizler burada mekanlarý gezdik, halkla bir araya geldik. Festival çerçevesinde burada sizler için muhteþem lezzetler yaptýk. Þanlýurfa'mýza has ciðer kebabý, Þanlýurfa kebabý, Þanlýurfa domatesli kebap, Þanlýurfa patlýcanlý kebaplarýyla Þanlýurfa Kültür Festivali'ne destek veriyoruz. Þanlýurfa'daki ustalarýmýzla, þeflerimizle hep birlikte yaptýk. Mekanlarýmýza gittik, hijyenik ortamlarýný gördük, gerçekten kebaplarýyla, esnaflýklarýyla Türkiye'nin en kýymetli þefleriyle birlikte burada gerçek lezzetleri ortaya koyduk. Bizim Þanlýurfa'mýza, gastronomi þehrimize muhteþem lezzetler kattýk. Türkiye Kültür Yolu Festivali için sizler de Þanlýurfa'mýzý ziyaret edebilirsiniz. Þanlýurfa'mýzýn lezzetlerini mutlaka gelip görmelisiniz. Þanlýurfa bu konuda, gerçekten gastronomi alanýnda, kebap konusunda, ciðer konusunda, Urfa kýymasý konusunda, domatesli kebap konusunda, yöresel lezzetleriyle gerçekten harikalar oluþturuyor. Sizleri de Þanlýurfa'ya bekliyoruz" dedi.

Lezzet duraklarýndan biri olarak seçildikleri için çok mutlu olduklarýný belirten Þef Mustafa Paf ise "Kültür Yolu Festivali için biz de lezzet duraklarýndan biri olarak seçildik. Kültür Bakanlýðýmýz sað olsunlar, bu konuda bize destek verdiler. Emekleri olan herkese tek tek teþekkürlerimiz sunuyoruz ve hepsinden Allah razý olsun. Urfa'mýz için çok güzel bir katký oldu. 500'ün üzerinde yemeklerimiz var ve hepsi de demiyoruz Urfa'nýndýr, bunlar Anadolu'nundur. Kim daha güzel yemek yaparsa yemek onundur" þeklinde konuþtu.

Þeflerin yapmýþ olduðu kebaplarýn tadýna bakan Halil Aslantaþ, "Urfa Birecik'ten geliyorum. Urfa Kültür Festivaline geldim. Burada yemek yedik, yemekleri zaten Urfa'nýn büyük bir yemek zenginliði var. Buradaki ustalarýma, þeflerime çok teþekkür ediyorum, döktürmüþler resmen harika, çok teþekkür ediyorum" ifadelerini kullandý.

  • kültür yolu festivali
  • þanlýurfa kebaplarý
  • þefler tanýtýmý