Kemik iliði kanseri tedavisi gördüðü hastanede 58 yaþýnda hayatýný kaybeden Türk sanat müziði sanatçýsý, þarký sözü yazarý Hüner Coþkuner son yolculuðuna uðurlandý.
Sanatçý Coþkuner için öðle vakti Þakirin Camisi'nde cenaze namazý kýlýndý. Camiye, ailesi ve yakýnlarýnýn yaný sýra Nalan Altýnörs, Safiye Soyman, Gül Erda'nýn da aralarýnda bulunduðu çok sayýda kiþi geldi.
Hüner Coþkuner'in cenazesi, Karacaahmet Mezarlýðý'nda topraða verildi.
Sanatçýnýn ablasý Deniz Coþkuner, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, sanat camiasýndan çok sayýda ismin kendisine taziyede bulunduðunu belirterek, "Acýmýz çok büyük. Sibel Can'dan Seda Sayan'a kadar bütün sanatçýlarla temas halindeyim. Herkes aðladý, ülke aðladý. Hepsine teþekkür ediyorum." dedi.
Deniz Coþkuner, kardeþinin çok mütevazý bir hayat sürdüðüne dikkati çekerek, þunlarý kaydetti:
"Hiçbir zaman paraya, þöhrete ilgi duymazdý. Sahnesini aldýktan sonra evine giderdi. Gece hayatý yoktu, alkolü ve sigarayý sevmezdi. Giyimine çok dikkat ederdi. Sahnesine çýkar, bir dev olurdu, sahnesinden sonra eþofmanlarýný giyer, evine giderdi."
Sanatçýnýn ikiz kardeþi Saliha Yavaþ ise sevenlerine baþsaðlýðý dileyerek, Hüner Coþkuner'in 10 aylýk bir tedavi süreci geçirdiðini söyledi.
Yavaþ, sanatçýyla beraber büyüdüklerini ve hiç ayrýlmadýklarýný anlatarak, duygularýný þöyle aktardý:
"Her þeye hazýrlýklýydý. 'Hayatýmý güzel yaþadým, istediðim her þeyi gerçekleþti. Ölümden asla korkmuyorum, ölürsem beni ablamýn yanýna gömün.' dedi. Her konuþmasýnda teselli ederek, geriye çekerdim o duygularýný. Çok acý veren bir süreçti ama ben ona hep pozitif enerji vermeye mecburdum. Ýnanýn bana ölümünden 2 gün önceye kadar yoðun bakýmda bana þarkýlar söylüyordu."
Saliha Yavaþ, kardeþinin hayvanlarý çok sevdiðini, yaþlý ve çocuklara hürmet eden bir kiþiliðe sahip olduðunu dile getirdi.
Türk sanat müziði sanatçýsý, þarký sözü yazarý Hüner Coþkuner, altý çocuklu bir ailenin en küçük çocuðu olarak 1 Nisan 1963'te Ýstanbul'da dünyaya geldi.
Lise yýllarýnda müzikle ilgilenmeye baþlayan sanatçý, Emin Ongan yönetimindeki Üsküdar Cemiyeti'ne gitmeye baþladý.
Baþarýlý sanatçý, Melahat Pars, Kamuran Yarkýn ve Feriha Tunceli'nin de aralarýnda olduðu önemli hocalardan dersler aldý.
Ýlk albümü "Doðuþ"u 1987'de müzikseverlerle buluþturan Coþkuner, 1989'da "Sakýn Dönme Geriye" albümünü yayýmladý. Sanatçý ayrýca, kariyeri boyunca Türk müziðine "Gidiyor", "Haydi Tut Ellerimi", "Gidemezsin", "Sevemem", "Vurgunum Sana" ve "Gideceksen Gelme" adlý albümleri kazandýrdý.
Sanatçýnýn 2000'de piyasaya sürdüðü "Klasikler 2" albümü oldukça ses getirdi. Coþkuner, 2013'te geçmiþten bugüne deðerli bestekar ve söz yazarlarýnýn eserlerinden oluþan "Yeþilçam Klasikleri" albümünü çýkardý. Bu albümde, "Artýk Sevmeyeceðim", "Damarýmda Kanýmsýn", "Zalimin Zulmü", "Ýntizar", "Bir Garip Yolcu" ve "Senden Vazgeçemem" gibi döneminin birbirinden güçlü þarkýlarý yer aldý.
Sosyal sorumluluk projelerinde de yer alan Hüner Coþkuner, Lösemili Çocuklar Vakfý baþta olmak üzere Bedensel Engelliler ve Dünya Þizofreni Derneðinde gönüllü olarak çalýþtý.