Necip Fazıl Ödülleri'ne sanatçılardan övgü yağdı
ABONE OL

Edebiyat çevrelerinde ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran Necip Fazıl Kısakürek Ödülleri’nin ilki hikaye, şiir ve fikir araştırma dallarında verildi. Yazarlar Rasim Özdenören, Beşir Ayvazoğlu, Hicabi Kırlangıç, şair Osman Konuk ile öğretim üyeleri Prof. Dr. Turan Karataş ve Prof. Dr. M. Fatih Andı’dan oluşan büyük jüri, yazarların tüm eserlerini dikkate alarak şiirde Hüseyin Atlansoy, hikayede Güray Süngü ve fikir araştırmada Prof. Gülru Necipoğlu ile Prof. İsmail Erünsal’ı ödüle layık gördü. Üstadın

dava arkadaşı, yazar Nuri Pakdil’e ise Necip Fazıl Saygı Ödülü verildi. 20 bin TL maddi değeri de bulunan Necip Fazıl Kısakürek Edebiyat Ödülleri 2 Kasım Pazar günü Haliç Kongre Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın da katılacağı bir törenle sahiplerini bulacak. Edebiyat dünyası Necip Fazıl Kısakürek Ödülleri’nin ‘Büyük bir kadirşinaslık ve bir eksiğin giderilmesi’ olarak değerlendirdi.

SANATÇILARDAN TAKDİR

-CEMAL ŞAKAR - YAZAR

Star Gazetesinin böylesi bir girişimi elbette takdir edilesi. Bu girişim aynı zamanda kurumsallaşmamızı da gösteriyor. “Şimdi değilse ne zaman” sorusunu her zaman anlamlı bulurum. Burada dikkat edilmesi gereken, ödülün sürdürülebilirliği.

-HİLMİ YAVUZ - ŞAİR

Üstad hakkında bugüne kadar böyle bir ödül verilmemiş olması Türk edebiyatının büyük ayıbıdır. O yüzden çok büyük bir memnuniyet duyduğumu ve bu gecikmişliğin nihayet telafi edilmiş olduğunu görmek bana büyük bahtiyarlık vermiştir.

-MESUT UÇAKAN - YÖNETMEN

Şuna emin olun Üstad her yönüyle bu millete takdim edilsin bu ülkede tam bir kültür devrimi gerçekleşir. Bu ödülü ihdas ettiğinden dolayı da Star Gazetesi’ni alkışlıyorum. Kutluyorum. Üstad’ı  yeni nesle tanıtmak gibi bir vasıf, onlara üstünlük liyâkâtı olarak yeter.

-SELİM İLERİ - YAZAR

Şair Necip Fazıl’ın yanıbaşında bir de büyük düzyazı ustası Necip Fazıl var. Onun dilde, anlatımdaki emeği ne yazık ki pek değerlendirilmiyor. Tiyatroları, anıları, biyografileri keşke şimdi yeniden gündeme getirilebilse... Star Gazetesi’ni böyle bir ödülü bize kazandırdığı için kutluyorum.

-İSA KOCAKAPLAN - ÖĞR. Ü. YAZAR

Merhum üstad ödülün ihdas edildiği dallarda kaliteli eserler ortaya koymuş ve Cumhuriyet dönemi Türkiye’sinin kültür, edebiyat ve fikir hayatına yön vermiş bir fikir ve edebiyat adamıdır. Hatırasını yaşatacak böyle bir teşebbüsü takdir ve sevinçle karşılıyorum.

-ALİ HAYDAR HAKSAL - YAZAR

Üstat ile ilgili yapılan her çalışma önemlidir. Bu ödül, zor dönemin çile insanının hayata yeniden sunulmasıdır. Büyük yürüyüşte bugüne gelinen süreci yeniden anımsatıştır. Ve bu yolun ne kadar önemli olduğu, zor olduğunun bilinmesi bakımından değerlidir.

-CELAL FEDAİ - ŞAİR

“Kimse yokken Necip Fazıl vardı.” Abartılı bir cümle değil bu. Ödüller sürekli olabilecek mi? Bundan sonra bununla ilgilenilmesi gerek. Tohum saçılmış oldu. Emeği geçenleri, ödül alanları tebrik ediyorum.