Voice of Baceprot: Türkiye, konser vermek istediðimiz öncelikli ülkelerden
ABONE OL

Sýra dýþý tarzýyla dikkati çeken ve tüm üyeleri kadýnlardan oluþan Endonezyalý heavy metal grubu "Voice of Baceprot", müzik yolculuðunu dünyanýn farklý yerlerinde verdikleri konserlerle sürdürüyor.

Endonezya'nýn Batý Cava eyaletine baðlý Garut kentinde temeli atýlan grup, önceki yýl, uluslararasý kültür platformu New Musical Express'in "Yakýn Zamanda Ünlenen En Ýyi 100 Grup" listesinde yer aldý.

Grubun vokalisti ve gitaristi Firda Marsya Kurnia, bas gitaristi Widi Rahmawati ve davulcusu Euis Siti Aisyah, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, kýsa sürede elde ettikleri baþarýyý ve gelecek hedeflerini anlattý.

Marsya, kýsa sürede tanýnýr hale geldiklerine iþaret ederek, "Ünlü olacaðýmýzý hiç hayal etmedik. Bugün bile ünlü olduðumuz söylendiðinde tam inanamýyoruz. Ama inancýmýz vardý. Yaratýcý özgürlüðümüzün tanýnmasý için zorlandýk ve sonunda tanýndýk. Bizim için önemli olan, özgür irademizi ortaya koyduðu için olabildiðince nasýl yanký uyandýrabileceðiydi." diye konuþtu.

- "ALBÜMÜ TAMAMLAMAK VE PAYLAÞMAK ÝÇÝN SABIRSIZLANIYORUZ"

Yaþam tarzlarý ne olursa olsun kadýnlarýn sanat yapma özgürlüðünü desteklediklerini vurgulayan Marsya, son dönemde Afganistan'da kadýnlarýn yaþadýðý baskýlardan üzüntü duyduðuna vurgu yaparak, "Dünyanýn herhangi bir yerindeki kadýnlarýn sesi hepimiz için kýymetli. Sadece þunu söylemek istiyorum, sakýn sesinizi duyurmaktan vazgeçmeyin. Lütfen güçlü kalýn ve inançlý olun. Siz yalnýz deðilsiniz, hepimiz sizinle beraberiz." dedi.

Marsya, yeni albüm için stüdyoda çok zaman harcadýklarýný ve bundan çok keyif aldýklarýný kaydederek, "Albümü tamamlamak ve sevenlerimizle paylaþmak için sabýrsýzlanýyoruz. Bu yýl tamamlanabileceðini umuyoruz." ifadelerini kullandý.

- "OLUMLU TEPKÝLER DAHA FAZLA"

Çok sayýda rock ve metal müzik grubunun varlýk gösterdiði Endonezya'da, baþörtüleriyle müzik yaptýklarý için bazý topluluklarýn tepki gösterdiðine deðinen Widi Rahmawati, olumlu tepkilerin daha fazla olduðunu belirtti.

Müziðin kendileri için önemine iþaret eden genç müzisyen, "Biz müziðimizi çalmaya devam ettiðimiz ve insanlar bizim müziðimizden mutlu olduðu sürece olumsuz fikirler bizi etkilemiyor." deðerlendirmesinde bulundu.

- "TÜRKÝYE, KONSER VERMEK ÝSTEDÝÐÝMÝZ ÖNCELÝKLÝ ÜLKELERDEN"

Siti ise dünyanýn en kapsamlý rock ve metal festivallerinden Wacken Open Air'in yaný sýra Malezya ve Tayland'da konser veren grubun Türkiye ve diðer ülkelerde de sahneye çýkmak istediðinin altýný çizdi.

Metal müzik piyasasýnýn son yýllarda çok çeþitlendiði ve yeni gruplarýn sayýsýnýn arttýðýný dile getiren Siti, "Metal müziðin geleceði için oldukça heyecanlýyýz. Metal müziðin devam edeceðine ve kuþaktan kuþaða aktarýlarak, pozitif mesajýný yaymayý sürdüreceðine inanýyoruz." ifadelerini kullandý.

Özellikle sosyal medyada keþfedilmeyi bekleyen çok sayýda küçük yeteneklerin bulunduðuna dikkati çeken Siti, piyasanýn bu tür yetenekleri desteklemesi gerektiðini vurguladý.

- Grup hakkýnda

Þehir merkezine iki saat uzaklýktaki Singajaya kasabasýnda, ortaokul sýralarýnda tanýþan Marsya, Widi ve Siti'nin müziðe meraký, müzik öðretmenleri tarafýndan keþfedildi.

Ortak müzik yapma kararý alan 3 arkadaþ, 2014'te grubu kurdu ve Rage Against the Machine grubundan uyarladýklarý bir þarkýyý YouTube'a yükleyerek dikkatleri üzerine çekti.

Grup üyelerinin ilk müzik kayýtlarý Red Hot Chili Peppers, Metallica ve Slipknot'ýn tanýnmýþ þarkýlarýný uyarlamalarýndan oluþurken, kendi besteledikleri ilk þarký "School Revolution", 2018'de piyasaya sürüldü.

Ýlk 45'liklerinin ardýndan uluslararasý piyasada tanýnmaya baþlayan grup, farklý tarzlarý sayesinde Guns N Roses, Red Hot Chili Peppers ve Living Colour gibi gruplardan sosyal medyada destek gördü.

Son 45'likleri "God, Allow Me (Please) to Play Music"i 2021'de çýkaran grup, ilk stüdyo albümleri üzerinde çalýþmalarýný sürdürüyor.