Yaþayan mirasýn ustalarý Samsun Kültür Yolu Festivali'nde
ABONE OL

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele'yi baþlatmak için adým attýðý Tütün Ýskelesi'nde kurulan stantlarý ziyaret eden vatandaþlar zanaatkarlarýn ürettiði el sanatlarýný yakýndan inceliyor.

Türkiye'nin farklý bölgelerinden ustalar ve Samsun'daki geleneksel el sanatlarýný yaþatan ustalar ile birlikte, Anadolu kültürünün deðerleri ve meslek hikayeleri üzerine söyleþiler gerçekleþtiriliyor.

Festivalde vatandaþlar, deri iþleme, ahþap oyma, seramik, ebru, telkari, sedef iþleme, çini ve yumurta kabuðu oyma gibi sanatlarýn nasýl yapýldýðýný görme fýrsatý yakalýyor.

Festivale katýlan Samsun'un Çarþamba ilçesinde coðrafi iþaretli Çarþamba yumurta topuk ayakkabý üreticisi Mithat Özcan, AA muhabirine, amaçlarýnýn unutulmaya yüz tutmuþ mesleklerli vatandaþlara anlatmak ve gelecek nesillere aktarmaya çalýþmak olduðunu söyledi.

Özcan, "Biz burada yapmýþ olduðumuz çarþamba ayakkabýsý, yumurta burun, yumurta topuk ayakkabýmýzý sergiliyoruz. Ayakkabýmýz zaten tescilli bir marka. Çarþamba'ya kazanýlmýþ bir marka ürün. Burada unutulmaya yüz tutmuþ meslekler tanýtýlýyor, festivalimiz bu þekilde devam ediyor. dedi.

  • samsun festivali
  • ANELSANDER
  • Samsun Kültür Yolu Festivali