Yunanistan'da Türk Sinemasý Günleri baþladý
ABONE OL

Ýki gün sürecek etkinlikte Türk filmleri sinemaseverlerle buluþacak.

Açýlýþ galasýnda, yönetmen Selman Nacar'ýn "Tereddüt Çizgisi" ve Zeki Demirkubuz'un "Hayat" filmleri gösterildi.

Yönetmen Cemil Aðacýkoðlu'nun "Son Hasat" ve Emre Kavuk'un "Daha Ýyi Bir Yarýn" filmleri de bugün izleyicilerin beðenisine sunulacak.

Selanik Baþkonsolosu Serkan Gedik, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, ilki 2019 yýlýnda düzenlenen Türk Sinemasý Günleri'nin ikincisinin gerçekleþtirilmesinden memnuniyet duyduðunu söyledi.

Etkinliðin düzenlenmesine katký saðlayan Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlýðý ile Atina Büyükelçiliði Kültür ve Tanýtma Müþavirliði'ne teþekkür eden Gedik, 2019'daki etkinliðe gösterilen yoðun ilgiyi hatýrlatarak özellikle Yunanistan'ýn kuzeyi ve Selanik'te Türkiye ile Türk kültürüne büyük ilgi olduðunu vurguladý.

Gedik, Türkiye ve Yunanistan arasýndaki turizm hareketliliðine de dikkati çekerek, "Bu ilgi aslýnda karþýlýklý. Bu yýl Türk turistler nasýl Selanik ve Yunanistan'ý daha fazla tercih ediyorsa, Yunan turistler de Türkiye'yi en çok ziyaret ettikleri destinasyonlar arasýnda bulunduruyor." dedi.

Baþkonsolos Gedik, kültürel etkinliklerin ülkeler arasýndaki iliþkileri güçlendireceðine inandýðýný ifade etti.

Yönetmen Cemil Aðacýkoðlu ise sanatýn ülkeler arasýnda büyük bir köprü görevi gördüðünü belirterek, politik alanda yaþanan zorluklarýn sanat yoluyla aþýlabileceðine inandýðýný dile getirdi.

Aðacýkoðlu, "Halklar her zaman, dünyanýn her yerinde olduðu gibi beraberdir ve birdir." diyerek sanatýn birleþtirici gücüne iþaret etti.

Yönetmen Emre Kavuk, Türk dizilerinin Yunanistan'da popüler olduðunu söyleyerek, "Bugün bir Yunan gençle tanýþtým, Muhteþem Yüzyýl dizisini izlediðini ve ardýndan Türkçe öðrenmeye karar verdiðini söyledi. Türk sinemamýzýn da dizilerimiz gibi ayný ilgiyi gördüðünü düþünüyorum." diye konuþtu.

Kavuk, sinemanýn insanlarý yakýnlaþtýrdýðýný vurguladý.

Programa, Kültür ve Turizm Bakanlýðý Atina Kültür ve Tanýtma Müþaviri Veli Aydýn, Batý Trakyalý Türkler ve çok sayýda sinemasever katýldý.