Ahmet Kural kimdir?
ABONE OL

SILA KİMDİR?

Gerçek adı Sıla Gençoğlu olan ünlü şarkıcı 17 Haziran 1980'de Denizli'de dünyaya geldi. İlkokulu Denizli'de okuyan şarkıcı, ortaokul ve lise öğrenimi için İzmir'e anneannesinin yanına yerleşti. İlk sahne çalışmalarına İzmir Özel Tevfik Fikret Lisesi'nde başladı ve Türk Halk Müziği ile Türk Sanat Müziği korolarında korist ve solist olarak görev aldı. Lise iki ve üçte sınıflarda özel şan derslerine başladı. İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından Sabahat Tekebaş ile şan ve ses eğitimi üzerine çalıştı.

1998 yılında yüksek öğrenim amacıyla İstanbul'a geldi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde bir sene öğrenim gördü, daha sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi Caz Vokal Bölümü'ne geçiş yaptı. Bu dönemde, Afyon Caz Festivali'nde Neşet Ruacan, Nedim Ruacan ve Nezih Yeşilnil'den oluşan caz orkestrasında solistlik yaptı. Nükhet Ruacan'la ses eğitimi üzerine çalıştı. Bu dönemlerde, albümlerinde sanatçıya önemli katkılar yapan müzisyen Efe Bahadır'la da tanıştı. Kısa bir sürenin ardından Kenan Doğulu ile tanışarak onun yedi sene vokalistliğini yaptı. Geniş kitleler onun sesiyle ilk kez Sezen Aksu ile yaptıkları ve "Sıla" dizisinin şarkısı olan ortak besteleri "Sıla-Töre" sayesinde tanıştı. Sıla dizisinin hemen ardından ‘Yaban Gülü’ dizisinin jenerik müziğini yapmıştır.

Sıla, kendi adıyla aynı ismi taşıyan ilk solo albümünü, 2007 yılının sonlarında piyasaya sürdü.

Ayrıca Sıla’nın yaptığı besteler ve yazdığı şarkı sözleri Ferhat Göçer (Yolun Açık Olsun/Vur kadehi Ustam), Kenan Doğulu (Demedi Deme/Boğaziçi), Emel Müftüoğlu (Eğlenilecek Kızlar, Evlenilecek Kızlar/Ağla) gibi değerli sanatçıların albümlerinde yer almıştır.

2007'den beri çıkardığı albümler sırasıyla şöyle:

2007 – Sıla
2009 – İmza
2010 – Konuşmadığımız Şeyler Var
2012 – Joker
2012 – Vaveyla



 

"AHMET KURAL'DAN ŞİKAYETÇİYİM"
İfade verme işleminin ardından adliye çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan şarkıcı, "Bir hukuki sürecin içindeyiz. Çok fazla bir şey söylemek istemiyorum açıkçası. Zamanı gelince zaten konuşacağız. Savcılığa ifade vermeye geldim. Ahmet Kural'dan şikayetçiyim" dedi.

"DARP, CEBİR, PSİKOLOJİK ŞİDDET, HAKARET VE TEHDİT"

Sıla'nın avukatı Rezan Epözdemir, daha önce İstanbul Aile Mahkemesi'nde koruma talebinde bulunduklarını belirterek, şunları söyledi:
"Aile Mahkemesi uygun gördü, fiziki şiddet nedeniyle ilgili kanun gereği başta uzaklaştırma olmak üzere koruma kararı verdi. Hak arama özgürlüğümüzü kullandık. Bununla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na  şikayetçi olduk. Başsavcılık makamı da Sıla Hanım'ın müşteki sıfatıyla ifadesine başvurdu. Evde yaşanan bir darp, cebir, psikolojik şiddet, hakaret ve tehdit  eksenli bir soruşturma. Artık bundan sonra top yargıda."

Rezan Epözdemir, mahkemenin Ahmet Kural aleyhine dün itibariyle 3 aylık bir koruma kararı verdiğini ve bu kararın, "evden ve iş yerinden uzaklaştırma ile kitle iletişim araçlarıyla rahatsız etmeme" yönünde olduğunu da sözlerine ekledi.  Mahkeme, Ahmet Kural’ın silahı varsa silahını da güvenlik güçlerine teslim etmesini karara bağladı. Davalı Ahmet Kural’ın alkol ve uyuşturucu bağımlılığı varsa bir hastaneye gidip tedavi görmesini de karara bağlayan mahkeme, Kural’ın mahkeme kararına aykırı davrandığı taktirde 3 günden 10 güne kadar “zorlama hapsine” tabi tutulmasına hükmetti.

 

"YERLERDE SÜRÜKLENDİM, KAFAMA KÜL TABLASIYLA VURDU"

Haber Global’indan Selahattin Günday'ın haberine göre; olay, 29 Ekim'de saat 04.00 sularında Ahmet Kural’ın evinde gerçekleşiyor. Ünlü oyuncunun alkollü olduğu belirtiliyor. Sıla’nın, verdiği ifadede"Yerlerde sürüklendim, kafam duvarlara vuruldu. Kaçmaya çalıştığım sırada Ahmet Kural tekrar yakaladı ve kafama kül tablasıyla vurdu. Yoğun hakarete maruz kaldım" şeklinde konuşuyor.

"ŞİDDET 45 DAKİKA SÜRDÜ"

Yaklaşık 45 dakika sürdüğünü ileri sürdüğü saldırı sonrası evden çıkmaya çalışırken Ahmet Kural’ın kendisini yakaladığını ve tekrar bir boğuşma olduğunu belirten 38 yaşındaki şarkıcı, bu sırada üstünün parçalandığını, zorlukla kapıyı açıp kaçtığını ifade ediyor. Sıla panik içinde şoförüne ulaştığını ve şoförü tarafından kurtarıldığına söylüyor.

Olaydan hemen sonra eve gittiğini, evindeki hizmetçisinin de kendisini görünce şoka girdiğini belirten Sıla, onları da tanık gösteriyor. Karakola gidip darp raporu alınıyor. Vücudundaki morluklar tespit ediliyor, daha sonra savcılığa başvuruluyor.

SILA'DAN AÇIKLAMA

Şarkıcı Sıla Gençoğlu, twitter hesabı üzerinden bir açıklama yayınladı.

 

 

AHMET KURAL KİMDİR?

Ahmet Kural (10 Kasım 1982, Kütahya), Türk oyuncu.

Yaşam öyküsü

10 Kasım 1982 tarihinde emniyet müdürü babasının görev yeri olan Kütahya'da dünyaya geldi.Konservatuvarda okuyan ablasının etkisiyle oyuncu olmaya karar veren Kural, lise yıllarında tiyatro çalışmalarına katıldı, Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünü bitirdi ve Bilkent Üniversitesinde master yaptı. Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde oyunculuk eğitimi aldı.

Eğitimine devam ettiği sırada Levent Kırca-Oya Başar Tiyatrosu kadrosuna dahil oldu. Tiyatro çalışmaları sürerken Fikrimin İnce Gülü adlı dizi ve TRT'de yayınlanan Evimin Erkeği adlı dizilerde aldığı rollerle televizyonda görünmeye başladı. Ardından Gazi adlı dizide başrol oynamaya başladı ancak rating'lerin düşük olması nedeniyle dizi 19. bölümden sonra yayından kaldırıldı. Aynı yıl içinde Güneşin Oğlu adlı sinema filminde Haluk Bilginer, Köksal Engür, Hümeyra ve Özgü Namal ile birlikte rol aldı. Ardından Ramazan Güzeldir adlı dizinin bir bölümünde oynadı.

2010 yılında Selçuk Aydemir'in yönettiği Çalgı Çengi adlı sinema filminde Murat Cemcir ile başrolde oynadı. 28 Haziran 2012 tarihinde Star TV'de yayınlanmaya başlayan İşler Güçler adlı dizinin başrollerini Murat Cemcir ve Sadi Celil Cengiz ile paylaşmıştır. Daha sonra Düğün Dernek adlı sinema filminde de Murat Cemcir'le başrolleri paylaştı. 2014 yılının Ekim ve Kasım aylarında vizyona giren Oflu Hoca'nın Şifresi isimli filmde bir Bakanı canlandırmış, Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu adlı filmde de karga karakterinin seslendirmesini yapmıştır.

İlk bölümü 13 Şubat 2014 tarihinde yayınlanan Kardeş Payı dizisinin başrolünü Murat Cemcir ve Seda Bakan ile paylaştı.

4 Aralık 2015 tarihinde vizyona giren ve 2015 yılının en çok izlenen filmi olan Düğün Dernek 2: Sünnet filminin başrollerini yine Murat Cemcir ile paylaşmıştır


Tiyatro

Levent Kırca&Oya Başar Tiyatrosu
Ateşin Düştüğü Yer
Gereği Düşünüldü
Müjdat Gezen Sanat Tiyatrosu
Adı Menekşe

Dizi ve Filmlerdeki Rolleri

2018    Ailecek Şaşkınız    Ferhat
2017    Çalgı Çengi İkimiz    Gürkan
2016    Hayatımın Aşkı    Konuk Oyuncu(1. Bölüm)
2015    Düğün Dernek 2: Sünnet    Tüpçü Fikret
2014    Oflu Hoca'nın Şifresi    Spor Bakanı Ismail Yaman
2014-2015    Kardeş Payı    Metin Özdemir
2013    Düğün Dernek    Tüpçü Fikret
2012-2013    İşler Güçler    Ahmet Kural (Kendisi)
2012    Behzat Ç.    Çalgıcı Gürkan (60. Bölümde konuk oyuncu)
2011    Üsküdar'a Giderken    Kasap Hasip
2010-2011    Elde Var Hayat    Metin
2010    Memleket Meselesi    Mustafa
2010    Çalgı Çengi    Gürkan
2009    Ramazan Güzeldir    Mafya (21. Bölümde konuk oyuncu)
2009    Bir Bulut Olsam    Harun Öğretmen
2009    Kahramanlar    Serkan
2008    Gazi    Fırat Kalender
2008    Güneşin Oğlu    Ahmet
2007    Evimin Erkeği    Kapıcı Reco
2007    Fikrimin İnce Gülü    Savaş