Dilan ve Engin Polat çifti hakkýndaki 'darp' davasý sonuçlandý
ABONE OL

Anadolu 35. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruþmaya taraflarýn avukatlarý katýldý.

Cumhuriyet savcýsý, bir önceki celsede açýklanan mütalaasýný tekrar etti. Müþteki avukatlarý, taraflarýn uzlaþtýðýný ve herhangi bir þikayetin olmadýðýný belirterek davanýn düþürülmesini talep etti.

Sanýklar Dilan ve Engin Polat'ýn avukatý da müvekkilleri hakkýnda beraat kararý verilmesini istedi.

Davayý karara baðlayan hakim, Engin Polat'ýn "gece vakti birden fazla kiþi ile konut dokunulmazlýðýný ihlal" suçundan 1 yýl 11 ay 10 gün hapis cezasýna çarptýrýlmasýna karar verdi. Cezayý erteleyen hakim, Engin Polat'ýn 2 yýl denetime tabi tutulmasýna hükmetti.

Engin Polat hakkýnda "hakaret, "yaralama" ve "tehdit" suçlarýndan ise müþtekinin þikayetinden vazgeçmesi nedeniyle düþme kararý verildi.

Sanýk Dilan Polat hakkýnda da ayný nedenle maðdur Metin S.A'ya yönelik "hakaret" ve "kasten yaralama" suçlamasý düþtü. Dilan Polat, maðdur Esra A'ya yönelik "tehdit" suçundan ise beraat etti.

DAVANIN GEÇMÝÞÝ

Anadolu Cumhuriyet Baþsavcýlýðýnca hazýrlanan iddianamede, 2 Haziran 2023'te Çekmeköy'de Engin Polat'ýn doðum günü olmasý nedeniyle Polat çiftinin evinde parti düzenlendiði ve partiye gelen bir misafirin bebeðinin rahatsýzlandýðý belirtilerek, doktora gitmek için park halindeki aracýna yönelen misafirin, otomobilinin önünde baþka bir araç gördüðü anlatýlmýþtý.

Haber verilen Engin Polat'ýn, aracýn çekilmesini istemek için komþusu Metin S.A'nýn evine gittiði ancak komþusunu evde bulamadýðý aktarýlan iddianamede, Engin ve Dilan Polat çiftinin daha sonra Metin S.A. ile yolda karþýlaþarak tartýþtýklarý, tartýþmanýn büyümesi üzerine bu kiþiyi darbedip tehditte bulunduklarý öne sürülmüþtü.

Ýddianamede Dilan Polat'ýn "hakaret", "yaralama", "birden fazla kiþiyle tehdit" suçlarýndan 8 yýl 4 aya kadar, Engin Polat'ýn ise "hakaret", "yaralama", "birden fazla kiþiyle tehdit" ve "konut dokunulmazlýðýný ihlal" suçlarýndan 11 yýl 4 aya kadar hapisle cezalandýrýlmasý istenmiþti.