Eda Ece ne zaman evlendi? Eda Ece kimdir, nereli ve kaç yaþýnda?
ABONE OL

Eda Ece'nin hamile olduðu haberleri sonrasý ne zaman evlendiðiyle ilgili sorular gündeme geldi. Yasak Elma dizisindeki "Yýldýz" karakteriyle hafýzalara kazýnan Eda Ece, kýsa bir süre önce basketbolcu Buðrahan Tuncer ile nikah masasýna oturdu. Peki Eda Ece kimdir, nereli ve kaç yaþýnda? Eda Ece ne zaman evlendi? Ýþte ünlü oyuncunun hayatý ile ilgili merak edilenler

EDA ECE KÝMDÝR, NERELÝ VE KAÇ YAÞINDA?

Eda Ece Uzunalioðlu 20 Haziran 1990 yýlýnda Ýstanbul'da dünyaya geldi. Türk Sinema ve dizi oyuncusudur.

Babasý elektrik mühendisi, annesi ev hanýmýdýr. 3 kýz çocuklu ailenin en küçüðüdür. Ablalarýndan biri haber spikeri, diðeri ise avukattýr. Þiþli Terakki Lisesi ve ardýndan Ýstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümünü bitirdi.

Üniversitede oynadýðý bir tiyatro oyununda eski menajeri Tümay Özokur'un ilgisini çekmiþ ve ajansa kayýtlý olmuþtur. Daha sonra menajerinin onu Gani Müjde'yle tanýþtýrmasýyla profesyonel oyunculuk kariyeri baþlamýþtýr.

Eda Ece, küçüklüðünden beri birçok alanda eðitim görmüþtür ancak en çok tiyatro ile ilgilenmiþtir. 2011 yýlýndan önce küçük rollerle dizilerde oynamaktaydý. Dizilerde ilk baþrol deneyimini, Pis Yedili (2011-2014) adlý dizideki rolü ile yaþamýþtýr. Daha sonra Beni Böyle Sev (2013-2014) ve Ýliþki Durumu: Karýþýk (2015-2016) dizilerinde oynamýþtýr. Son olarak ise, 2018-2023 yýllarý arasýnda FOX'ta yayýmlanan Yasak Elma'da rol almýþtýr. Ece, dizilerin dýþýnda film projelerinde de yer almýþtýr. Filmlerdeki ilk baþrolü Kýzým Ýçin'deki (2013) rolüdür. Daha sonra Kocan Kadar Konuþ (2015), Kocan Kadar Konuþ: Diriliþ (2016), Yol Arkadaþým (2017), Deliha 2 (2018) gibi filmlerde oynamýþtýr.

Yüksek izlenmeler alan diziler ve filmlerde oynamýþ olan Eda Ece'nin, yer aldýðý sosyal sorumluluk projelerinden ve dizilerden ödülleri bulunmaktadýr.

EDA ECE NE ZAMAN EVLENDÝ?

Eda Ece, geçtiðimiz haziran ayýnda basketbolcu Buðrahan Tuncer ile evlendi. 2 ay önce nikah masasýna oturan ünlü oyuncu þimdilerde bebek bekliyor.