Ýspanyol þarkýcý Buika: Eþime Türkiye'de yaþayabileceðimi söyledim
ABONE OL

Ýspanyol þarkýcý Concha Buika, Kültür ve Turizm Bakanlýðý'nýn düzenlediði, Baþkent Kültür Yolu Festivali kapsamýnda dün akþam Cumhurbaþkanlýðý Senfoni Orkestrasý (CSO) Ada Ankara'da konser verdi. Programý öncesi açýklamalarda bulunan Buika, Türk seyircisinin hisleri ve tepkilerini net olarak gösterdiðini belirterek, "Seyirci ile iletiþim çok açýk ve hemen bir bað kurabilirsiniz. Sizi sevdiklerini hissettiriyorlar. Tutkulular, bilgiye ihtiyaç duyuyorlar ve öðrenmeye açlar. Eðlenmeyi ihmal etmiyorlar ama bence öncelikleri öðrenmek" diye konuþtu.

'TÜRKÇE ÇOK SÝHÝRLÝ DÝL'

Buika, dinlediði Türk sanatçýlar olup olmadýðýnýn sorulmasý üzerine, "Türkiye'de çok fazla yetenekli genç þarkýcý var ama bence Avrupa ve dünyaya açýlmalýlar. Türkçe'nin çok sihirli bir dil olduðunu düþünüyorum. Bu dilde sizi çeken bir derinlik var. Türk þarkýcýlar inanýlmaz þarký söylüyor. Türk sanatçýlar þarký söylediklerinde Türk kimliklerinin ötesinde bence evrensel oluyorlar. Sadece Türkiye için söylemiyorlar dünya için söylüyorlar" dedi.

'EÞÝME BURADA YAÞAYABÝLECEÐÝMÝ SÖYLEDÝM'

Türk yemeklerini çok sevdiðini aktaran Buika, "Hepsi çok lezzetli. Burada diyet yapmak zor. Özellikle yeþillikleri çok kaliteli ve çok güzel" diye konuþtu.

Ankara'yý nasýl bulduðuna iliþkin soruya Buika, "Ankara çok güzel bir þehir. Dün eþimle konuþtum ve çok beðendiðimi, burada bir süre yaþayabileceðimi söyledim. Bu þehri güzel yapan insanlarý. Ýnsanlar olmadan þehirler hiçbir þey. Ankaralýlarý çok sevdim, bu ülkede nereye giderseniz gidin evinizde hissediyorsunuz" yanýtýný verdi.

Buika, sanatçýlarýn büyük sorumluluðu olduðunu da söyleyerek, "Biz bir sanatçý ordusuyuz, barýþ için aþk için savaþan bir orduyuz. Konuþamayan, derdini söyleyemeyen insanlara ses oluyoruz" dedi.