Meryem Uzerli Türk mü, babasý nereli? Meryem Uzerli kimdir?
ABONE OL

Meryem Uzerli, sosyal medyada paylaþtýðý küvet pozu nedeniyle sosyal medyada tepki gördü. Meryem Uzerli Türk mü, babasý nereli? gibi sorular, oyuncunun verdiði poz sonrasý gündeme geldi. 38 yaþýnda iki çocuk annesi Uzerli, birçok dizi ve filmde rol aldý. Peki Meryem Uzerli kimdir? Meryem Uzerli Türk mü, babasý nereli? Ýþte ünlü isim hakkýnda merak edilen detaylar...

MERYEM UZERLÝ KÝMDÝR?

Meryem Sarah Uzerli Türk-Alman asýllý oyuncu. Ýki aðabeyi ve bir ablasý vardýr.

MERYEM UZERLÝ TÜRK MÜ, BABASI NERELÝ?

Meryem Uzerli, 1983 yýlýnda 4 çocuklu bir ailenin en küçük ve ikinci kýzý olarak Almanya Hessen'in Kassel Þehri'nde Türk babasý Hüseyin ve Alman annesi Ursula'dan dünyaya gelmiþtir.

Uzerli, ayný zamanda Almanya'da birçok dizide ve birçok filmde rol almýþ bir oyuncudur.

Meryem Uzerli, Türk babadan ve Alman anneden dünyaya gelmiþtir. Büyük büyükannesi Hýrvatistan'lýdýr. Ýlerleyen yaþlarýnda Hamburg'a yerleþmiþ ve Schauspiel Studio Frese'de oyunculuk ve tiyatro eðitimi almýþtýr.

Oyuncu 8 ay süren seçmeler sonrasýnda Meral Okay'ýn yazdýðý, Timur Savcý'nýn yapýmcýlýðýný yaptýðý 2011 yýlýnýn dizilerinden olan Muhteþem Yüzyýl dizisinde Hürrem Sultan rolünü canlandýrmýþtýr.

Uzerli, ayný zamanda Almanya'da birçok dizide ve birçok filmde rol almýþ bir oyuncudur. Ana dili Almanca olan genç oyuncu, ayný zamanda iyi derecede Ýngilizce biliyor. Türkçesi ise oynadýðý Muhteþem Yüzyýl dizisinde canlandýrmýþ olduðu Hürrem Sultana paralel olacak kadar geliþmiþtir.

2011-2013: Muhteþem Yüzyýl

Timur Savcý'nýn yapýmcýlýðýný üstlendiði ve senaryosunu Meral Okay -ölümünün ardýndan Yýlmaz Þahin-'ýn yazdýðý Muhteþem Yüzyýl adlý diziye bir Hürrem Sultan seçmek için Türkiye'de bütün oyuncu ajanslarý, bütün tiyatro kurslarýndan oyuncular seçilerek onlar arasýnda eleme yapýlmýþtýr. Uzerli, aralarýndan en uygunu görüldü ve Almanya'dan çaðýrýlarak Hürrem Sultan rolünü üstlendi.

2011 yýlýnda Hürrem Sultan rolü için iki kez en iyi kadýn oyuncu, ve bir kez TV Yýldýzlarý Özel Ödülü'ne layýk görülmüþtür. 2012 yýlýnda ise Drama dalýnda En Ýyi Kadýn Oyuncu ödülünü almýþtýr.

2013 yýlýnda Muhteþem Yüzyýl'da Hürrem Sultan karakterini canlandýran Meryem Uzerli, tükenmiþlik sendromu hastalýðýna yakalanýp diziden ayrýlmýþtýr.

2016: Annemin Yarasý ve Gecenin Kraliçesi

Uzerli, 2015 yýlýnýn yaz aylarýnda çekimlerine baþlandýðý Annemin Yarasý adlý sinema filminde Ozan Güven, Okan Yalabýk ve Belçim Bilgin Erdoðan ile baþrolü paylaþmýþtýr. Film, Türkiye'de 11 Mart 2016'da sinemalarda gösterime girmiþtir.

2016 yýlýnda, 03 Prodüksiyon'un yapýmcýlýðýný üstelendiði, Taylan Biraderler'in yönetmenliðini yaptýðý Gecenin Kraliçesi adlý Türk tv dizinde Selin karakterini üstlenen olan oyuncu Murat Yýldýrým ile baþrolü paylaþmýþtýr.

MERYEM UZERLÝ'NÝN ÇOCUKLARI KIMDIR?

Uzerli, 2013 yýlýnda Türkiye'den ayrýlan sonra kendisini aldattýðýný öðrendiði erkek arkadaþý Can Ateþ ile ayrýldýðýný açýkladý. Hamile olduðunu, çocuðunu doðurmak istediðini söyledi. Þubat 2014'te Lara isimli kýzý dünyaya geldi.

Meryem Uzerli, 3 Eylül 2020 tarihinde ikinci kez hamile olduðunu açýklayarak, hamileliðin beþinci ayýnda olduðunu söyledi. Babasýnýn kim olduðunu belirtmedi. Uzerli, 8 Ocak 2021 tarihinde ikinci kýz çocuklarýný dünyaya getirdi. Instagram hesabýnda yeni doðan bebeðinin isminin Lily Koi olduðunu duyurdu. Meryem Uzerli günümüzde Almanya'nýn Berlin kentinde yaþýyor.

MERYEM UZERLÝ'NÝN ROL ALDIÐI FÝLMLER

Almanya 2008 Inga Lindström Britta Yardýmcý oyuncu Televizyon dizisi

Almanya 2009 Das total verrücktes Wochenende Yardýmcý oyuncu Sinema filmi

Almanya 2009 The Line Anna Kýsa Film

Almanya 2009 Sterne über dem Eis Öðrenci Yardýmcý oyuncu Sinema filmi

Almanya 2010 Journey of No Return Hostes Yardýmcý oyuncu Sinema filmi

Almanya 2010 Ein Fall für zwei Ankel Yardýmcý oyuncu Televizyon dizisi

Türkiye 2011–2013 Muhteþem Yüzyýl Hürrem Sultan Baþrol oyuncusu Televizyon dizisi

Türkiye 2016 Gecenin Kraliçesi[5]Selin Baþrol oyuncusu Televizyon dizisi

Türkiye 2016 Annemin Yarasý Marija Baþrol oyuncusu Sinema filmi

Türkiye 2016–2017 Eþkýya Dünyaya Hükümdar Olmaz Suzi Yardýmcý oyuncu Televizyon dizisi

Türkiye 2017 Cingöz Recai ? Baþrol oyuncusu Sinema filmi

Türkiye 2017 Öteki Taraf Baþrol oyuncusu Sinema filmi