Robert Pattinson Müslüman mý oldu Robert Pattinson kimdir
ABONE OL

Alacakaranlýk Edward Robert Pattinson kimdir kaç yaþýnda Robert Pattinson Müslüman mý oldu merak ediliyor.  Robert Pattinson hayatý ve kariyeri merak ediliyor. Robert Thomas Pattinson, 13 Mayýs 1986 tarihinde, Londra, Ýngiltere'de dünyaya geldi. Annesi Clare modellik ajansýnda çalýþýyor, babasý Richard Pattinson ise araba ihtal ediyordu. Lizzy ve Victoria isimli iki ablasý vardýr. Pattinson, Tower House ve de Harrodian okullarýnda eðitim gördü; ilk tiyatro eðitimini ise burada okurken, Barnes Theatre Company'ye katýlarak aldý. 

Robert Pattinson Müslüman mý oldu?

'Alacakaranlýk' serisiyle ünlenen oyuncu Robert Pattinson'ýn müslüman olduðunu söylediði açýklamasý ortaya çýktý.Ortaya çýkan iddialara göre oyuncu Robert Pattinson, verdiði bir röportajda müslüman olduðunu söylemiþti. Ancak, New York Times'a müslüman olduðu yönüyle ilgili yaptýðý açýklamalar sýzdýrýlmýþ.

Ýþte bir zamanlar 'Alacakaranlýk' serisiyle ön plana çýkan Pattison'un yayýnlanmayan o açýklamasý...

"2010'da Los Angeles'ta gezerken gördüðüm bir camiye girince hayatým deðiþti. Çok pozitif ve meraklýydým. Ýslam hakkýnda araþtýrmayý ve daha çok þeyler öðrenmek istemiþtim. Oradan çýkýnca hemen Ýngilizce bir Kur'an-ý Kerim alýp okudum. Okumaya baþlar baþlamaz farkettim ki... Vaov! Ýþte bu hakikat. Ancak iþ yoðunluðum nedeniyle Ýslamiyet'le ilgili incelemelerim yarým kaldý.

 

 

Bir sene sonra evimi deðiþtirirken kütüphanemde Ýslam dini hakkýnda kitaplar buldum ve hemen okudum. Müslümanlar'ýn hoþgörü anlayýþý, benim için tam anlamýyla bir aydýnlanma oldu. Bu konuyla ilgili daha fazla konuþmam ise menajerim tarafýndan yasaklandý.

Ben Ýslam'a olan ilgimi saklamak istemedim ama yöneticim biraz daha beklememi ve bunu iyice düþünmemi söylemiþti. Ben de bunu yaptým ve bir pazar günü gerçekten Müslüman olmaya karar verdim. Tek istediðim arkadaþlarým ve ailemden destek almak."

 

ROBERT PATTÝSON KÝMDÝR?

Robert Thomas Pattinson, 13 Mayýs 1986 tarihinde, Londra, Ýngiltere'de dünyaya geldi. Annesi Clare modellik ajansýnda çalýþýyor, babasý Richard Pattinson ise araba ihtal ediyordu. Lizzy ve Victoria isimli iki ablasý vardýr. Pattinson, Tower House ve de Harrodian okullarýnda eðitim gördü; ilk tiyatro eðitimini ise burada okurken, Barnes Theatre Company'ye katýlarak aldý.

2004 yýlýnda, 20 yaþýndayken modellik yapmaya baþlayan Pattinson, Hackett'in 2007 sonbahar koleksiyonunda modellik yapmaya kadar uzanan baþarýlý bir grafik çizmesine raðmen bu mesleði 2008 yýlýnda býraktý. Gerekçe olarak ise "Artýk fazla kaslý ve erkeksi olduðunu, eskisi gibi ilgi çekmediðini" belirtti.

Pattinson, ilk oyunculuk deneyimini, 2004 yýlýnda Ring of the Nibelungs'daki yardýmcý oyuncu rolü ile yaþadý. Eski bir efsanenin uyarlamasý olan bu filmin ardýndan, Vanity Fiar'de ufak bir rolde yer aldý; fakat koleksiyoner versiyonu dvd'lerin dýþýnda sinema versiyonunda görülmedi. 2005 yýlýnda, The Woman Before adlý tiyatro oyununun kadrosuna girmeyi baþarsa da birkaç oyundan sonra kovuldu.

Asýl çýkýþýný, 2003 yýlýnda Harry Potter ve Ateþ Kadehi adlý filmde, Cedric Diggory rolü ile yapan baþarýlý oyuncu, 2005 yýlýnýn "Geleceðin Ýngiliz Yýldýzý" ödülünü kazandý. Bu filmdeki baþarýlý rolü, Twilight serisindeki Edward Cullen karakterini canlandýrmasýný saðladý.

Stephenie Meyer tarafýndan yazýlan ve üç kitaptan oluþan Twilight serisinin, ayný adý taþýyan filmlerinde rol olan Cullen, 21 Kasým 2008 tarihinde vizyona giren serinin ilk filmi Twilight (Alacakaranlýk) sayesinde, kýsa sürede popüler gençlik ikonlarýndan berisi haline geldi. Serinin devam filmleri olan New Moon (Yeni Ay) ve Eclipse (Tutulma)'da da rol alan baþarýlý oyuncu, serinin bu üç filminde, çoðu MTV ve Teen Choice olmak üzere 17 ödül kazandý. Serinin iki parça halinde 2011 ve 2012'de yayýnlanacak olan son kýsmý The Twilight Saga; Breaking Dawn'ýn çekimleri 2010 yýlýnýn sonlarýna doðru iki film olacak þekilde Twilight Saga:Breaking Dawn Part 1 ve The Twilight Saga:Breaking Dawn Part 2 diye çekildi.

Twilight'ýn ardýndan Little Ashes adlý filmde Salvador Dalí'nin gençliðini canlandýrdý ve de The Summer House adlý bir kýsa filme imza attý. 22 Þubat 2009 tarihindeki 81. Akademi Ödülleri'nde sunuculuk da yapan Pattinson'in adýna, Rovelver Yapým tarafýndan Robsessed adlý bir belgesel hazýrlandý.